SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Centern
Kärlekens Hopp IF Centern i Topp

2021-07-17 11:00
 
2021-07-16 17:59
 
Överraskande Stöd Till Herrlaget! Läs vad initiativtagaren Niklas Erlandsson har att säga.
2021-07-13 12:31

Så här såg det ut när Herraget fick överraskande support på Tuvasvallen i mötet med Trönninge IF! Blåa Brigaden åkte från Tingsryd, 2h bort för att supporta IF Centern i derbyt. 

 

Niklas Erlandsson var initiatvtagare till resan och detta är vad han har att säga om resa, matchen, IF Centern och Kärlekens IP. 

 

"Jag fick idén från "Runtunafilmen" där ett gäng gjorde en liknande resa år 2002. Då var det en division 4 match mellan Gnesta och Runtuna och som alla nu vet föll alltså vårt val på en resa till Trönninge för lördagens match mellan Trönninge och Centern.

Det blev IF Centern av en ren slump. Avståndet till Trönninge var lagom långt från Tingsryd, Tuvasvallen hade en fin läktare och bortalaget som vi ville heja på råkade då bli IF Centern eftersom datumet passade bra för alla resenärer. När vi sedan började researcha kring laget kändes det helt rätt och vi gillade att det var ett back to back-möte i spelschemat samt att Centern spelar sina hemmamatcher på älskvärda "Kärlekens IP". Det verkar vara en fin och välskött klubb.

Matchen var otroligt spännande från läktarposition och jag tror alla som var på plats kan intyga att vi supportrar levde oss in i matchen till 100%. Att få in ett sent kvitteringsmål var magiskt och hade det även blivit ett segermål på chansen i sista minuten tror jag nog att läktaren hade rasat.

Med tanke på att det blev en 1-4 förlust mot Trönninge några dagar tidigare så var alla nöjda med krysset!

Vi var många som hade sett fram emot att se Pontus Ekman in action men eftersom han saknades var det Bill Aladin som blev klackens gullgosse under matchen. På bussresan hem hörde jag många som var imponerade av Ekströms insats i matchen så honom ger jag ett plus i kanten också."

 

FORZA IFC!

 

 

 

IF Centern Cup 2021
Anmälan till IFC Cupen 2021 är öppen
2021-07-05 13:50, IF Centern Cup 2021

VÄLKOMNA ATT AVSLUTA ÅRETS FOTBOLLSSÄSONG TILLSAMMANS MED IF CENTERN!

Efter en lång lång väntan får vi återigen spela cuper. Vi vet att önskan om att åka iväg på cup är stor ute i föreningarna, därför utökar vi i år IF Centern Cup med ytterligare två åldersklasser. Flickor  & Pojkar födda 2011/2012 spelar lördagen den 2:e oktober, Flickor & Pojkar födda 2009/2010 spelar söndagen den 3:e oktober.  För de yngsta blir det en cup för att testa på en ny spelform inför kommande säsong!

Dam
Amandas frisparkskanon räddade poäng
2021-06-30 11:22, Dam
Målskytten Amanda Junfors, i mitten, firar sitt mål tillsammans med ordförande Höjman och Sally Kjellner. Några timmar senare var ordförande Höjman inte lika glad.

Damlaget såg ut att gå mot en uddamålsförlust trots stort spelövertag i andra halvlek när Amanda Junfors klev fram i den 87:e minuten och skruvade in en frispark. Vackert och en välförtjänt poäng till IFC inför sommaruppehållet.

Glad midsommar önskar IF Centern!
2021-06-25 08:53
Bild från tidigare år.

Tyvärr blir det inget midsommarfirande på Kärlekens IP i år heller. Men vi önskar alla våra medlemmar och supportrar en riktigt glad midsommar! Hoppas att ni får en underbar dag i det fina sommarvädret. 

FORZA IFC!  

Dam
Emelie G matchvinnare i premiären
2021-06-23 11:01, Dam
En glad matchvinnare. Tony Irving hade varit stolt över hur hon använder höfterna.

Västra Karup på bortaplan är alltid en av årets svåraste matcher. IFC har faktiskt aldrig vunnit på Västra Karups IP, förrän igår.

En trotjänare har lämnat oss......
2021-06-08 17:33

Vi vill med stor sorg meddela att en av föreningens äldsta trotjänare, Olof (Olle) Nilsson, tyvärr har lämnat oss och det är med många ljusa minnen, respekt och vördnat som vi ska minnas Olle. 

 

Olle som blev 90 år har varit delaktig och varit engagerad i IF Centern nästan ända sedan föreningen bildades (1938) och fram till för ett antal år sedan. Olle gjorde en handfull matcher för B-laget och har  framförallt haft en rad olika roller inom föreningen så som Styrelseledamot, Festkommitté, Kassör, Klubbmästare, Föreståndare klubblokal, Bingosektionen.

 

Olle själv växte upp och bodde på Kärleken i hela sitt liv och vi minns honom som en varm och godhjärtad person som ställde upp för föreningen i ur och skur. På äldre dar syntes Olle sporadiskt på Kärlekens IP men jag vet att han, när kroppen orkade, tog sina promenader upp till IP på dagtid för att kolla läget eller kanske bara minnas. 

 

Olles hjärta som klappade varmt för IF Centern har nu slått sitt sista slag. Jag vill ändå tro att Olle sitter någonstans, blickar ner och ler åt en växande och välmående förening. In i det sista så tänkte Olle på föreningen, vilket vi ser i hans begravningsannons där han fortsatt vill ge sitt stöd till IF Centern. 

 

Vila i frid Olle och årets matcher tillägnar vi dig!

 

Olle begravs på fredag 11/6 kl.11:00 i Kärlekens kyrka.

Torsdagens Herrmatch hemma kl.19 kommer att inledas med en tyst minut. 

 

Varma hälsningar till Olles nära och kära

Henrik Höjman, Ordf. IF Centern

Nyheter från våra lag
IF Centern Cup 2021, 05/07 13:50 
IF Centern Football Camp, 02/06 12:55 
IF Centern Football Camp, 10/05 12:19 
Herr Junior, 04/05 08:55