Årsmöte måndagen den 13/2.
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Centern
Kärlekens Hopp IF Centern i Topp
F14/15

Välkommen till IF Centerns flickor födda 2014/2015

Inför höstterminen 2021 slogs tjejerna i åldersgrupperna födda 2014 och 2015 för att bilda ett nytt lag. Tjejerna tränar tills vidare en gång i veckan, på lördagar 10.15-11.15, på Kärlekens IP Stenstorp.

Lysande insats i 5-mot-5-debuten
2022-09-24 16:22

Tjejerna spelade sina första 5-mot-5-matcher när vi hade minicup med Sennans IF på Kärlekens konstgräs. De blåvitrandiga både spelade och skötte sig helt strålande.

 

Sedan vi spelade 3-mot-3-cupen på Skedalaheds IP i våras så har vi nästan uteslutande tränat i spelformen 5-mot-5, som tjejerna kommer att spela nästa år. Därför kändes det naturligt att prova på lite av det vi tränat på under en minicup där vi bjöd in ett lag från Sennans IF som var en härlig mix mellan tjejer födda 14-16, precis som vårt lag.

 

Vårt lag delades upp i blå och gul. För blått spelade Kajsa, Noomi, Celine, Sigrid, Inez, Alva, Ellen och Lykke. I det gula laget var det Agnes, Lovisa, Moa, Tilde, Wilma, Tilda och Molly som ställde upp. Ida fick tyvärr slänga in handduken, men skulle varit med i gult.

 

Det var spännande att byta om i omklädningsrumet och tack till alla föräldrar som såg till att hjälpa sina och andras barn göra sig i ordning inför match på ett snabbt och effektivt sätt. När vi hade kort genomgång innan vi gick ut slog tjejerna koncentrationsrekord sedan de bildade lag tillsammans. Det var knäpptyst och alla lyssnade på exakt det som sades. Imponerande och också kul att det blir en annan stämning när det är match.

 

Vi pratade som vanligt om att vara schyssta, göra sitt bästa och ha kul. Vi nämnde också att domaren är där för att hjälpa till och att hen kan göra fel ibland och om att försöka hålla sig mellan bollen och egen målvakt när motståndarna har bollen. Mycket av det vi pratade om såg vi i match.

 

Det här är ett tävlingsinriktat lag, vilket också märkets på att koncentrationen gick ner lite när de mötte varandra i internmatchern mellan matcherna mot Sennan. För när båda lagen mötte Sennan var det full fart under fötterna, man var noggranna med att hjälpa målvakten och vi hittade också ett passningsspel då och då. Tjejerna gjorde mycket bra ifrån sig och man såg en hel del av det vi jobbar med på träning.

 

Sennan var ett härligt motstånd. Duktiga, kämpande tjejer som spelade och uppträdde schysst.

 

Tack till Månz som dömde matcherna!

Målvaktsträning med gäst
2022-06-18 21:19
Malkolm Nilsson Säfqvist, till vardags målvakt i HBK, drillar tjejerna i F14/15 i målvaktsspel.

Tjejerna i F14/15 är med stormsteg på väg in i nästa spelform och vi har tjuvstartat med att spela med målvakt på träningarna. Därför bjöd vi ner en gäst som kunde hjälpa tjejerna att komma igång med målvaktsspelet.

 

Malkolm NIlsson Säfqvist är en riktig halmstadkille som har tillhört HBK:s seniortrupp under många år. Senaste åren har han dock blivit ordinarie och ifjol var han en av Allsvenskans bättre målvakter. Men "Malle" är inte bara en duktig målvakt, utan en väldigt snäll person som utan att blinka ställde upp när han fick frågan om han kunde drilla tjejerna i målvaktsspel under en träning.

 

Alla tjejer fick chansen att prova på och trots att många var lite tveksamma kring att slänga sig på marken så vågade alla och känslan var också att alla utvecklades under de 20 minuterna de fick med Malle. Tjejerna insåg både att de vågade och att de kunde, vilket är häftigt att se som tränare.

 

När tjejerna sedan kom tillbaka i den andra träningen och spelade match syntes det direkt att tjejerna hade snappat upp en hel del.

 

Malle var imponerad av tjejerna och tyckte de var både snälla, fokuserade och duktiga. Han tackade för att han fick komma och kommer gärna tillbaka en annan gång när det passar i schemat.

 

Vi tackar Malle och önskar honom och HBK stort lycka till i jakten på att ta tillbaka laget till Allsvenskan.

Första cupen avklarad!
2022-05-27 12:08

Ett helt gäng med förväntasfulla ledare och spelare fick äntligen chansen att spela match "på riktigt". Snöstorp/Nyhems härliga Halmstad Cup blev premiärtillfället och tjejerna gjorde otroligt bra ifrån sig.

 

Det är alltid svårt vad man ska förvänta sig, men vi fortsätter att traggla efter tre riktlinjer på träning och match:

  1. Gör ert bästa.
  2. Var schyssta.
  3. Ha kul!

Det var väldigt tydligt att tjejerna följer dessa enkla riktlinjer. Fokus och koncentration kan vara si och så på träning, även om de oftast är väldigt duktiga även där, men nu när det var match var det många "lampor som tändes". Alla tjejerna var engagerade, både i sitt eget och lagkamraternas spel, och när de som inte spelade mot slutet agerade hejaklack var det varma hjärtan hos tränartrojkan och förhoppningsvis också hos alla föräldrar.

 

Tjejerna var så spelsugna att de mycket duktiga barnen och ungdomarna som dömde matcherna hade full sjå att få dem att sluta spela vid paus och matchernas slut. Det får vi se som ett gott tecken!

 

Matcherna var överlag jämna. I någon hade vi lite svårare och i någon stack det i väg lite. Vi fick frågan från en av våra härliga spelare "varför är det en tomat extra?". Då hade motståndarna, med röda dräkter, fått slänga in en extra för att jämna ut lite. En enkel förklaring senare så köper alla läget. Men så är det med detta gänget. Vetgiriga, lyhörda och förstående.

 

I dessa åldrar hålls inga resultat och det är ganska uppenbart varför när man står vid sidlinjen och coachar. Det är ju inte det som spelar roll, utan att alla får möjlighet att vara en del av gemenskapen och att de hjälper varandra att prestera max utifrån sina egna förutsättningar. Vi såg väldigt många tjejer med stora ledaregenskaper, som peppade sina medspelare.

 

Ett omnämnade kring Melody, som fick bli lagets historiska, första målskytt kan vi ju dock ändå kosta på oss.

 

Lagen bestod av,
blå: Lovisa, Ida, Wilma, Tilda och Melody.

vit: Lykke, Ellen, Moa, Celine, Inez och Alva.

Kajsa och Molly RN var anmälda, men fick kasta in handduken sent med förkylning.
Vår nya tjej, Tilde, var också med och hejade på!

 

Vi mötte HGH, Astrio, Snöstorp/Nyhem och Sennan.

 

Någon gång halvvägs in öppnade sig himlen totalt, med både regn och hagel som kom från sidan. Det tillsammans med en rejäl blåst över Skedalaheds IP gjorde att förutsättnigarna var tuffa, men imponerade att alla tjejer bet ihop och avslutade cupen på ett lysande sätt. Trots att en tjej var tvungen att springa och få en mössa för att " jag fryser om hjärnan!!!".

 

Även ett stort tack till alla föräldrar som bidrog till god stämning och alltid var beredda att hjälpa till!

 

 

Fotbollssugen tjej född 2014 eller 2015? Välkommen till oss!
2021-08-10 19:50

Inför höstterminen 2021 bildas ett nytt lag i IF Centerns ungdomsverksamhet. Det är flickorna från U14 och U15 som går ihop och bildar F14/15. Tjejernas har träningsstart lördagen 14 augusti, 10.15, på Kärlekens IP Stenstorpskolan.

 

Har du en fotbollssugen tjej som är född någon av dessa åren - eller känner du någon som har det? Då är ni självklart hjärtligt välkomna att komma till vår träning och provträna eller hälsa på.

 

Har ni frågor eller funderingar? Kontakta gärna någon av våra ledare nedan.

 

David Axelsson - 0766-98 40 36 - davidjraxelsson@hotmail.com
Björn Amorin - 0709-96 77 79 - bjorn.amorin@hotmail.com

Amelie Björkman-Svensson - 0763-14 41 29 - Amelie.b.svensson@outlook.com