Samling:13:00
Stark och nödvändig seger av Herrarna
2022-09-17 20:35
Matchens lirare i IFC - Axel Åkesson på mitten mittfält.

I ett strålande solsken tog IFC Herr emot Fjärås på lördagen. Det kändes i luften att matchen betydde mycket för hemmalaget vars överlevnad i div.4 i stort sett hängde på vinst eller förlust mot Fjärås. Publiken njöt av solskenet och spänningen och fick se hemmalaget ta en stabil seger.

IF Centern vann matchen med 1-0 efter nick och retur på hörna redan i den 6:e minuten. Det var "matchens lirare" i hemmalaget, Axel Åkesson, som stod för en vass nick på en lika vass hörna, målvakten stod i vägen men kunde inte stoppa Axel från att stöta in sin egen retur.

IFC stod för ännu en stabil insats och visar fortsatt i spelet att man med sitt unga lag är mogen div.4. Skillnaden mot Fjärås var ett mycket disciplinerat försvarsspel över 90 min, vilket bidrog till frånvaron av sura baklängesmål i slutet av matchen, vilket varit fallet i allt för många matcher under säsongen.

Sett över hela matchen hade Fjärås ett större bollinnehav men tilläts inte skapa några större eller heta chanser. Fjärås som inför omgången låg på 3:e plats visade dock en förvånansvärd oskärpa och dålig teknik i lägaen som kunde bli nåt men som inte blev mer än ett embryo till ett bra lägen eller chanser.

När hemmalaget etablerade anfall så kändes de klart vassare och vaskade även fram klart vassare chanser. IFC kunde även spikat matchen under senare hälften av 2:a halvlek när Anton Annerhult, via Fjärås målvakten Albert Robertsson, satte bollen i innerstolpen - mållinje och tillbaka i famnen på Robertsson. Anton Robertsson byttes in efter halva 2:a halvlek sedan ordinarie målvakten blivit skadad i samband med en otäck kollision i 1:a halvlek.

Samtliga i IFC:s start 11:a gjorde en gedigen och stabil match där Axel som redan nämnts blev matchens lirare i hemmalaget. Nr 9 Oliver Nåfors fick priset i bortalaget. Lirarna fick varsin Lisebergs bag med chips att njuta av vilket sponsrades av OLW.

Medan div.4 fortsatt lever för IFC så är Fjärås nu avsågade från topp två striden. På söndag om en vecka väntar en rafflande uppgörelse då IFC tar sig an bottenkonkurrenten Norvalla på bortaplan.