Matchnummer: 070102058
Förlust för IFC Herr…..
2022-06-18 11:22
Matchens lirare i hemmalaget; Oliwer Söderholm

IFC Herr spelade hemma mot Norvalla på fredagskvällen. IFC med utgångspunkt från en 5:e plats medan Norvalla har parkerat på sista plats i tabellen. Kvällen kunde dock slutat resultatmässigt roligare för hemmalaget....

Hemmalaget kammande noll och inkasserade därmed sin första förlust på hemmaplan. Norvalla vann matchen och segersiffrorna skrevs till 2-1 till bortalaget.

IFC gjorde en slätstruken insats i 1:a halvlek och bjöd in Norvalla till att göra både 1 och 2 noll före halvtidsvilan. Första målet kom på straff efter en klumpig brytning av IFC. Jakob var nära och hade fingrarna på bollen men lyckades inte avstyra att den satt till höger om honom. Mål nr 2 kom efter en hörna där hemmalaget både svagt och slarvigt släppte första stolpen varpå bollen damp ner där och efter en del villervalla blåste domaren för mål.

Även om hemmalagets insats i 1:a halvlek var en av de svagare i år så var ändå känslan att IFC var det bättre laget. Det visade man med bestämdhet efter paus då man i stort sett dominerade matchen och skapade mycket utan att kunna sätta "pricken över i:et". Det dröjde ända till minut 87 innan Isak Persson kunde raka in reduceringen till 1-2. Dessförinnan hade Norvalla åkt på en utvisning i 84:e minuten efter en tuff tackling på Pontus Nilsson. Både mål och utvisning kom lite försent för att ha en reell påverkan på matchens utgång.

Norvalla krigade och krigade bra och gjorde det tätt och svårt för IFC både på mitten och på sista tredjedelen. Norvalla förtjänar beröm för deras uppoffrande spel medan IFC ska ha beröm för sin 2:a halvlek. Ett oavgjort resultat hade varit mest rättvist men Norvalla ska för den sakens skull inte be om ursäkt för att man bärgade samtliga 3 pinnar.

Bill Aladdin och Oliwer Söderholm var klart starkast i hemmalaget. Även Pontus Nilsson gjorde återigen en mycket stabil insats. Oliwer tog tillsammans med Pontus Gustafsson (målvakt) i Norvalla hem priset som matchens lirare. Korvpojkarna sponsrade matchen och lirarna!