Matchnummer: 070102016
Samling:17:30
Första 3 poängaren för Herrarna i div.4
2022-04-29 21:33
Mitten Matchens lirare, Jakob Persson (IFC), Andreas Lennartsson (Galtabäck). Höger målskytten Filip Andersson.

Som Gert Fylking uttryckte det i Svenska Akademin.......ÄNTLIGEN!!....Första 3 poängaren för IFC på många många år bärgades i kvällens match hemma mot Gatltabäcks BK.......

Unga IFC som ikväll tog emot ett tungt och fysiskt Galtabäck lyckades dra det längsta strået och bärga hem alla 3 poängen via en mycket skön 1-0 seger. Solen den sken på Kärlekens IP denna härliga men kylslagna fredags kväll och den fortsätta skina på IFC även när skymningen la sig över nejderna.

Galtabäck hade en större tyngd jämfört med IFC men 1:a halvlek var ändå jämn. Galtabäck skapade många hörnor och fasta situationer som dock blev resultatlösa medan IFC stack upp i  farligheter och kändes rappare när man väl anföll framåt. Väl i 42:a minuten vann IFC bollen högt upp i banan och kom i en halvkontring. Bill Aladin fick skottläge men fick inte ordning på fötter och boll varpå han passade vidare till Filip Andersson som tog emot och stänkte in ett otagbart långskott till vänster om målvakten.

I 2:a halvlek blev spelet oordnat från båda håll men det var Galtabäck som tryckte på för en kvittering. Galtabäck satsade matchen igenom nästan oavbrutet på långbollar och spelvändningar ut på kanterna för att luckra upp IFC försvaret. IFC försvaret med mittbackarna Pontus Nilsson och Jesper Nilsson (felfria) i spetsen stod emot medan Galtabäck var uddlösa i avsluten. Sista utposten Jakob Persson var omutlig denna kväll och blev även utsedd till matchens lirare i hemmalaget.

Matchens lirar i Galtabäck tilldelades duktiga mittfältaren Andreas Lennartsson som styrde mycket av Galtabäcks spel. Bäst i IFC för dagen var de tidigare nämnda mittbackarna Pontus Nilsson och Jesper Nilsson, Jakob Persson i mål samt en hårt jobbandes Bill Aladin på mitten. Isak Persson är ett ständigt orosmoment längst fram men givetvis förtjänar hela laget en guldstjärna en kväll som denna.

Nu ser vi fram emot en tuff men kittlande match mot Tvååker i DM på tisdag 3/5 kl.18:30 på Kärlekens IP. Nästa match i serien blir mot Kungsbacka IF borta den 6 maj kl.18:30.