Samling:17:45
Förlust för IFC Herr
2022-04-23 09:48

Bortamatchen mot L:a Träslöv på fredags kvällen slutade i moll med 2:a uddmålsförlusten i rad. Herrarna visar dock alltjämt att kapaciteten finns för div.4.

Matchen mot L:a Träslöv slutade med en förlust och siffrorna skrevs till 2-1 till Lilla Läjet när domaren satte pipan i mun och blåste av matchen. IFC hade då tagit ledningen 1-0 i matchminut 16. Isak Persson fick ett friläge efter en fin framspelning och rullade bollen iskallt i mål.

IFC fick dock se sin ledning både kvitteras och tappas före paus. I matchminut 19 kvitterade hemmalaget efter en hörna där bollen rensades där resningen möttes av Isac Axbrink som fick en sällan skådad träff och bollen borrade sig otagbart upp i krysset. Målet kan nog kategoriseras som en "once in a lifetime" träff. Efter fint spel så gjorde L:a Träslöv även 2-1 på ett friläge i matchminut 38.

Hemmalaget spelade fin fotboll och var det bättre laget i 1:a halvlek. IFC spelade upp sig ju längre matchen led och kunde mycket väl bärgat både 1 och 2 pinnar men det ville sig inte. IFC gjorde totalt sett återigen en mycket stabil match och vi har nu spelat jämnt i våra 2 första matcher mot etablerat motstånd. Med lite flyt kunde vi både ha 1, 4 eller 6 poäng efter dessa två matcher men står alltjämnt kvar på 0 p. Serien är alltjämnt lång och nu gäller det att fortsätta "trumma på" så kommer även poängen.

IFC:s betyg är mer än väl godkänt men dras ner av att både Anton Annerhult (mittback) och Robin Svensson (tränare) fick rött kort efter slutsignalen. Varningar i spelet är inget att säga om men när matchen är väl är slut så är det mer än onödigt att dra på sig gula kort som resulterar i utvisningar och avstängningar. Det ska dock tilläggas Robins gula kort är något oklart och att domarinsatsen var svag där linjemannen närmst bänken verkade ha något emot bortalaget från minut ett.

Nu väntar Galtabäck hemma på Kärlekens IP fredag 29/4.