Kärlekens Hopp IF Centern i Topp
Herr

Vinst och 3:e plats = avancemang till div. 4....
2021-11-07 21:47
Överst vänster: Slutsignal, överst mitt: Målskyttarna, Överst höger: Äldst i laget, Nedre vänster: Studenterna, nederst höger: ledarstaben

En 3:e plats kan ibland kännas som en serieseger och under söndagen fick IFC:s Herrlag ÄNTLIGEN fira stort. Det var upplagt för en nervkittlande sista omgång då avancemang till div. 4 låg i potten och fyra lag var direkt inblandade.

Våra unga pojkar/män i IFC Herr drog det längsta strået då vi slog L:a Tjärby med 3-0 på bortaplan samtidigt som Kvibille "bara" vann med 4-1 mot Unnaryd. Det innebar att IFC knep 3:e platsen och därmed även avancemang till div. 4. I och med dagens resultat passerade vi L:a Tjärby samtidigt som vi höll både Kvibille och Trönninge bakom oss.

Matchen var inledningsvis en jämn tillställning där L:a Tjärby inledde piggt samtidigt som lagen tycktes känna lite både på varandra och underlaget. Gräsplanen var för årstiden och vädret förhållandevis bra men var av förklarliga skäl blöt och tung.

IFC var det spelmässigt bättre laget hela matchen igenom medan hemmalaget satsade utpräglat på långbollar och mer chansspel. IFC kändes vassare i sitt anfallsspel och i den 21:a minten spräckte vi nollan. Det var ironiskt nog på en väl avvägd långboll från Axel Åkesson där André Rydermark sprintade ifrån mittbackarna och petade bollen förbi en utrusande Adrian Sirbu för att därefter lägga bollen i öppen kasse.

Ett för IFC viktigt första mål följdes upp av fler motgångar för L:a Tjärby då man i 24:e minuten fick vänsterbacken Agust Söderström utvisad efter att, inom loppet av ett par minuter, fick sitt 2:a gula kort. Efter utvisningen var det IFC som ansatte tonen resten av matchen, förutom de första 10 min i 2:a halvlek då hemmalaget med lite flyt kunde kvitterat.

Resterande del av matchen var det IFC som tryckte på och fick även utdelning via Axel Ekström och återigen André Rydermark (2 mål). IFC dominerade spelet och kunde väl tryckt in ett par bollar till men vad gör väl det en dag som denna...........

Hela laget gjorde en mycket stabil och homogen insats idag. Spelet var där, likväl disciplinen och fokuset och det fanns inga egentliga svaga punkter. Jacob Persson var en trygg sista utpost när L:a Tjärby tilläts skapa sina chanser.

Segern och avancemanget firades stort på Kärlekens IP efteråt med Pizza och bubbel. Vi gratulerar vårt unga lag och ser med tillförsikt fram emot nästa säsong. Nu blir det en välförtjänt vila i ca 3 veckor innan vi drar igång träningen igen!