""
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Centern
Kärlekens Hopp IF Centern i Topp

Inför matchen snack med Herr- och Dam
2022-04-22 09:34
Vänster: Matchens lirare i premiären. Parleman Araden, Alets IK och Pontus Nilsson IF Centern. Mitten Mikael Johansson, IFC Dam. Höger: Robin Svensson, IFC Herr..

Nu är premiären avklarad och idag fredag 22/4 spelar både vårt Herrlag Damlag i sina respektive serier. Herrlaget är även vidare i DM varför vi även lägger lite spaltmeter om vad som komma skall. Respektive tränare har luftat sina tankar inför kvällens bataljer......

Herrlaget tar ikväll sig an L:a Träslöv på bortaplan kl.18:45 och vi fångade huvudtränaren Robin Svensson för några frågor....

 

Premiären är avklarad (Skärtorsdagen) och slutade med förlust 0-1 hemma mot Alets IK. En förlust med mersmak i mångas tycke i en match som likväl kunde slutat med en vinst till IFC. Söndagen innan slog ni Getinge i DM slutspelet och avancerade till kvartsfinal där ni möter Tvååkers IF (div.1).

Hur går tankarna efter premiärmatchen?

 

Tankarna är trots allt positiva efter ett sent avgörande som gav oss en förlust i återkomsten i division 4. Vi tappar matchen en stund i andra halvlek och sedan förändras matchbilden och det blir svängande fotboll.  Vi spelar kanske inte någon bländande fotboll men vi visar att vi är på samma nivå som Alet. Vi äger stundtals matchen men kan inte riktigt få dit våra lägen. Vi visar dock att den hårda träningen har varit positiv med både ork och struktur, där strukturen verkligen visar sig i försvarsspelet från hela laget. Vi kommer fortsätta arbeta med anfallsspelet och speciellt sista tredjedelen.

 

Hur tog laget premiärförlusten?

 

Laget kände att det hade kunnat sluta med på 1 eller 3 poäng. Killarna var såklart missnöjd som man är efter att ha släppt in ett 0-1 mål i 83 minuten men de kände dock att vi kommer kunna mäta oss med majoriteten av lagen i serien. 

 

Hur har veckan sett ut och hur har ni förberett er för kommande match? Några ändringar i laget?

 

Veckan har bestått av både klass 2-match och träning och vi gör under torsdagen den sista förberedande träningen inför matchen mot Lilla Träslöv. Vi kommer fortsätta arbeta med vårt och kommer sällan anpassa oss efter motståndarna. Vi ska arbeta med strukturen och kunna ställa om snabbt men även kunna spela oss igenom lagdelar. Som det ser ut nu kommer vi ta med oss samma trupp med undantag för någon enstaka skadad spelare.

 

Ni har gjort bra ifrån er i DM och nu väntar en spännande utmaning i nästa omgång Hur ser du på det?

 

DM-matchen mot Tvååker kommer vi få ta som en härlig upplevelse för killarna men även visa våra fotbollsegenskaper som vi besitter. Jag hoppas på en bra inramning av matchen med mycket publik för att ge stöd till Kärlekens representationslag. Sen är Tvååker ett fantastiskt bra motstånd som har och gör det väldigt bra i division 1, man får självklart ha respekt för uppgiften.

 

Något annat du vill tillägga?

 

I övrigt vill jag gärna lyfta hela truppen som har dedikerat sig till uppgiften under försäsongen och anpassat sig till vårt hårda arbetssätt. Det är en grupp som har kommit samman och stöttar varandra.

 

Tack för det Robin och vi önskar ett stort Lycka till ikväll och ser förhoppningsvis fram emot 3 pinnar!

 

Damlaget möter Vinberg ikväll på Vinåvallen konstgräs kl.19:00 och vi har tagit pulsen på Damlagets huvudtränare, Mikael Johansson.

 

Ni har hunnit med att spela 2 st matcher, först premiären mot Örgryte och därefter hemmapremiären mot Fjärås. Matcherna hittills har resulterat i 2 st svidande förluster, 0-8 respektive 0-9. Hur går tankarna efter dessa bägge matcher?

 

Vi mötte ett väldigt rutinerat och spelskickligt Örgryte på bortaplan, vi visste att det skulle bi en tuff match. Tyvärr börjar det tufft med en straff efter endast 3 minuter och det satte sig i huvudet på spelarna. Örgryte trummar på i 90 minuter och vi har svårt att hänga med. Det märks att vi inte har haft de bästa förutsättningarna under försäsongen då mycket sjukdomar och skador gjort att vi inte spelat ihop en startelva.

 

Matchen mot Fjärås utvecklade sig till en konstig historia, där vi var väl med i spelet ute på plan men släppte ändå in 9 mål bakåt. Jag tycker att vi inledde matchen bäst och att spelet var relativt jämnt sett till hela matchen. Spelmässigt gör vi ingen dålig match men tyvärr så faller vi på induviduella misstag. Jag vill nog sträcka mig till att säga att 2/3 av Fjärås mål är rena och i vissa fall grova misstag från vår sida och det kostar. Vad det grundar sig i har vi försökt analysera men det är nog en blandning av nervositet, oskärpa och felbeslut, speciellt i vårt defensiva arbete. Sen ska tilläggas att vi återigen hade en nykomponerad backlinje och att vår duktiga J-målvakt Oliwia Strandahl fick ringas in med kort varsel pga av sjukdom på Amanda Törnqvist. 

 

Hur har laget tagit de inledande förlusterna?

 

Vi har pratat igenom matcherna efteråt och pratat om vad vi ska göra bättre. Jobba hårdare som kollektiv, våga springa tills man är trött, inte vara rädd för närkamperna. Det är aldrig kul att förlora och med såpass stora siffror som vi inledningsvis gjort, men vi vet vad vi kan och kommer att ta steg och utvecklas under säsongen.

 

Vad var ni nöjda med och vad kan ni förbättra?

 

Vi vågar spela bollen även när det går tungt, vilket är en styrka. Det finns alltid mycket att förbättra, men fokuset över 90 minuter samt den fysiska närvaron måste bli bättre! 

 

Hur har veckan varit och hur ser du på kvällens match mot Vinberg borta? Några justeringar/förändringar i hur ni spelar och i laget?

 

Vi har ungefär samma lag som tidigare, med fördelen att vi fått spela ihop oss lite mer. Mycket fokus på försvarsspelet och kollektivet, små ändringar i backlinjen har de varit i veckan och jag är övertygande om att vi kommer studsa tillbaka och det redan ikväll. Konkurrens och kunnande saknas inte i truppen utan nu gäller det att få laget att fungera och då kommer även poängen att komma. 

 

Har du något du vill tillägga?

 

En bra förstärkning som kommit in under den sista veckan innan sereien börjat är Wilma Linden som ansluter från HBK, en fysisk och spelskicklig spelare som kan göra skillnad. Johanna Svensson har vuxit mycket under matcherna och kommer mer och mer in i division2 kostymen. Extra kul var även att vi fick en seniordebut i premiären, Julia Annerhult från vårat duktiga F08-lag hoppade in och tog sina första steg på seniornivå. Henne kommer vi få se mer av i framtiden.

 

Tack för det Micke och vi önskar ett stort Lycka till ikväll och ser förhoppningsvis fram emot 3 pinnar!


Nyhetsarkiv
Vinst för Damlaget2023-06-18 00:14
Nya namn i styrelsen 2023-02-17 11:11
Årsmöte 20232023-02-15 15:43
Nyheter i klubbshoppen2022-02-21 14:53
2021-08-31 10:51
Rabatterat Gymkort 2021-03-25 19:31
2021-03-16 16:42
Inbrott Kärlekens IP2020-02-18 11:27
Matchändring! 2019-03-08 11:20
Centern cupen2018-10-01 19:22
Centern Cup 20182018-08-19 15:00
Tack för midsommar!2018-08-08 10:34
Försvunnen damcykel!!!!2018-08-07 11:12
IFC-Böljan 2-02018-05-11 22:08
Avslutning IFC Cupen2017-11-27 00:09
IFC Cupen 20172017-10-08 10:30
Närvarorapportering2017-01-11 11:28