""
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Centern
Kärlekens Hopp IF Centern i Topp
F14/15

Lysande insats i 5-mot-5-debuten
2022-09-24 16:22

Tjejerna spelade sina första 5-mot-5-matcher när vi hade minicup med Sennans IF på Kärlekens konstgräs. De blåvitrandiga både spelade och skötte sig helt strålande.

 

Sedan vi spelade 3-mot-3-cupen på Skedalaheds IP i våras så har vi nästan uteslutande tränat i spelformen 5-mot-5, som tjejerna kommer att spela nästa år. Därför kändes det naturligt att prova på lite av det vi tränat på under en minicup där vi bjöd in ett lag från Sennans IF som var en härlig mix mellan tjejer födda 14-16, precis som vårt lag.

 

Vårt lag delades upp i blå och gul. För blått spelade Kajsa, Noomi, Celine, Sigrid, Inez, Alva, Ellen och Lykke. I det gula laget var det Agnes, Lovisa, Moa, Tilde, Wilma, Tilda och Molly som ställde upp. Ida fick tyvärr slänga in handduken, men skulle varit med i gult.

 

Det var spännande att byta om i omklädningsrumet och tack till alla föräldrar som såg till att hjälpa sina och andras barn göra sig i ordning inför match på ett snabbt och effektivt sätt. När vi hade kort genomgång innan vi gick ut slog tjejerna koncentrationsrekord sedan de bildade lag tillsammans. Det var knäpptyst och alla lyssnade på exakt det som sades. Imponerande och också kul att det blir en annan stämning när det är match.

 

Vi pratade som vanligt om att vara schyssta, göra sitt bästa och ha kul. Vi nämnde också att domaren är där för att hjälpa till och att hen kan göra fel ibland och om att försöka hålla sig mellan bollen och egen målvakt när motståndarna har bollen. Mycket av det vi pratade om såg vi i match.

 

Det här är ett tävlingsinriktat lag, vilket också märkets på att koncentrationen gick ner lite när de mötte varandra i internmatchern mellan matcherna mot Sennan. För när båda lagen mötte Sennan var det full fart under fötterna, man var noggranna med att hjälpa målvakten och vi hittade också ett passningsspel då och då. Tjejerna gjorde mycket bra ifrån sig och man såg en hel del av det vi jobbar med på träning.

 

Sennan var ett härligt motstånd. Duktiga, kämpande tjejer som spelade och uppträdde schysst.

 

Tack till Månz som dömde matcherna!


Nyhetsarkiv
Fin omstart i Harplinge2023-08-20 20:10
Maskot på HBK-Häcken!2023-05-08 07:52
Första cupen avklarad!2022-05-27 12:08