""
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Centern
Kärlekens Hopp IF Centern i Topp
F14/15

Fin insats i Nationaldagscupen
2024-06-06 20:52

Tjejerna har spelat cup igen. Ifjol var det vi som hade det lite tufft i vissa matcher när vi mötte lite äldre lag i fem-mot-fem-klassen Nationaldagscupen. Den här gången var vi äldre än de flesta motståndarna, men på många sätt var det väldigt lärorikt ändå.

 

På flicksidan kan det bli lite ojämnt då och då i och med att det sällan är rena årskullar. Eftersom vi var så få tjejer födda -14 när säsongens planerades så fick vi planera efter den absolut största majoriteten när vi valde serie och cuper. Sedan dess har vi blivit betydligt fler tjejer, vilket är mycket roligt, och flera av dem är födda -14.

 

Men det innebär också att vi är lite äldre än motståndet när det blir den här typen av cup, så då gäller det att göra det bästa av situationen - både för våra tjejers utvecklings skull, men även våra motståndare. Därför pratade vi väldigt mycket om att passa på att jobba mycket med vårt passningsspel, att sprida ut oss över banan. Vid några tillfällen valde vi också att låta motståndarna passa runt lite medan vi tränade på att försvara oss lågt, hoppa ihop laget i en "låda" och försöka styra ut dem i ytor som är mindre farliga.

 

Det är något vi kommer ha stor nytta av längre fram att ha tränat på i match, samtidigt som fler får roligt ute på plan. Win-win!

 

Men trots att det inte blev så spännande matcher finns massor av grejer att ta av. För första gången spelade vi med så kallade "Gröna kort" som handlar om att någon som beter sig bra, har positiv attityd och agerar enligt fair play, prisas av motståndarna. Detta brukar utses i samförstånd med oss ledare när det gäller vårt lag, och därför delades det ut kort för bland annat väl kämpat i sin första match, ett stort visat ledarskap och en allmän bra attityd mot ledare, medspelare, motspelare, domare och fotbollen i stort.

 

Så trots lite ojämna matcher tar vi med oss massor av bra grejer i en cup som har blivit lite av en favorit. Lilla Tjärby IK är en välskött klubb med en idrottsplats som passar perfekt till detta. Den här gången hade man utvecklat ytterligare med lite roligare aktiviteter att ägna sig åt mellan matcherna.

 

Vi måste också passa på att tacka Astrid och Miranda, som till vardags tillhöra Centerns F16/17. De ställde upp och spelade med oss. Två härliga tjejer som blev ett perfekt tillskott i den här cupen. Vi vill också tacka alla deras härliga lagkamrater, som tog så väl hand om våra "gäster" som vi verkligen hoppas kan spela med oss fler gånger.

 

Även stort tack till Lova, Lykkes storasyster, som ställde upp och hjälpte till som ledare.

 

Halmstadsport var och fotograferade, bilderna hittar ni här.


Nyhetsarkiv
Premiär i OIS Miniserie2024-05-05 16:12
Fin omstart i Harplinge2023-08-20 20:10
Maskot på HBK-Häcken!2023-05-08 07:52
Första cupen avklarad!2022-05-27 12:08