""
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Centern
Kärlekens Hopp IF Centern i Topp
F14/15

Tappra tjejer innan åskan satte stopp
2024-06-02 21:11

Så var det äntligen dags för tjejerna att få spela ett sammandrag hemma på Kärlekens IP. Ett härligt arrangemang och härligt spel blev det, fram till vi inte längre vågade på grund av åskan.

 

Tidigt, tidigt in i sammandraget hörde vi det första mullrandet och sedan dess hade vi ständig koll på åskkartor för att se hur det flyttade sig. När jag (David) fick besked på att det det hade slagit ner på Frennarp och drog mot Kärleken till tog jag, tillsammans med mina tränarkollegor i andra föreningen, beslutet att bryta.

 

Nu blev det inte så mycket av åskan, men det var inte värt att chansa när det är små barn som spelar.

 

Men innan det hade lag Vit redan spelat båda sina matcher och gjort det riktigt bra.

 

Första matchen mot Snöstorp/Nyhem fungerade spelet jättebra med bra passningsspel med många som kämpade stenhårt över hela banan. När man sedan skulle möta HGH röd efter en kort, kort paus så tröt helt enkelt orken i den pressande värmen, vilket påverkade spelet.

 

Tjejerna kämpade ändå riktigt bra ända in i mål och fick till en jämn match.

 

Lag blå inledde med en tuff och jämn match mot Astrio. Även här spelade tjejerna ett relativt fint passningsspel, med flera långa, härliga bollar ut på kanterna. Tjejerna höll ihop laget bra i defensiven, utan att för den saken skull bli en gröt på plan och gjorde också några fina mål.

 

I andra matchen var det HGH blå som inte hade fått någon paus, och det märktes. Matchen bröts redan efter en period på grund av åskan. HGH-tjejerna ska ha all credd för att de kämpade på, men de orkade helt enkelt inte och därför blev det lite ojämnt.

 

Tjejerna blev lite besvikna när matchen bröts, men det är ny chans redan om några dagar när vi spelar Nationaldagscupen i Lilla Tjärby.

 

En kul grej! Ett par av tjejerna gjorde mål med "fel fot". Det är kul att se att de vågar ta det bästa läget, oavsett vilken fot man har tillgodo i just det läget.

 

Stort tack till Klara Hansson och Oliver Saurow som dömde matcherna med den äran och till Juni och Elins föräldrar som skötte kiosken med en liknande ära!

 

Sist tackar vi Wilma Iles farfar, som tagit de fina bilderna i referatet!


Nyhetsarkiv
Premiär i OIS Miniserie2024-05-05 16:12
Fin omstart i Harplinge2023-08-20 20:10
Maskot på HBK-Häcken!2023-05-08 07:52
Första cupen avklarad!2022-05-27 12:08