SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Centern
Kärlekens Hopp IF Centern i Topp
F14/15

Härligt avbrott i vinterträningen
2023-12-02 22:49

 

Tjejerna har tränat på en längre tid nu utan matcher i kalla vintern, så ett avbrott med lite matcher i Bendt Bil Cup kom lägligt.

 

Sedan sammandrag och cupspel avslutades i höstas har vi filat på massor av detaljer. Många gånger har andra aktiviteter krockat för tjejerna, varför vi har varit ganska få på träningarna. Tråkigt kan man tycka, men också en fantastisk möjlighet att fila lite på detaljer.

 

Bland annat har vi på ett mycket tydligare sätt tränat passningsspel än tidigare. Anledningen är att tjejerna nu har nått en ålder där de rent utvecklingsmässigt kan ta in sin omgivning och börja samarbete med sin närmaste lagkompis.

 

Så det var en av sakerna som vi tryckte lite extra på och det lyckades bra. Något annat vi pratade om - som skulle kunnat vara bättre - var presspelet. Vi kändes lite bekväma, så det är något vi får prata om.

 

Cupen blev mycket lyckad för vår del. Det var korta, intensiva och jämna matcher hela vägen. Den sista, när vi mötte HGH, var helt otrolig. Två vilt kämpande lag som hela tiden tog ut varandra, tryckte på utan gnäll och verkligen gjorde sitt bästa. Matchen slutade 0-0, vilket aldrig tidigare har hänt. Det vittnar om vilken jämn kamp det var.

 

Det var också kul att få möta två nya motståndare, Grevie och Trönninge BK.

 

Extra plus till de tjejer som spelade målvakt. Många riktigt fina räddningar och tjejerna var också väldigt beredda på att hantera djupledsbollar som närmade sig dem. Det var ett litet extra glädjeämne den här gången!