SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Centern
Kärlekens Hopp IF Centern i Topp
F14/15

Kompissnack om att bli världens bästa lagkompis
2023-11-23 16:43

Hur är man världens bästa lagkompis? Det var en av frågeställningarna som tjejerna fick när Güncel Ömer, utsänd från RF-Sisu, ställde till tjejerna när vi hade kompissnack för ett par veckor sedan.

 

Vi ska väl börja i rätt ända. Tjejerna är redan världens bästa lagkamrater. Redan från fotbollsskolan vid fem års ålder har vi pratat om vikten om att bete sig på rätt sätt på träningarna och matcherna. Vi ledare kan, med stor stolthet, bestämt hävda att tjejerna är exemplariska i alla lägen. Vi har motgång och framgång, men det har aldrig fällts några hårda ord på matcherna och vid de enstaka fall, som kan räknas på en hands fingrar, det har varit negativa ord eller kroppsspråk på träningar har vi brutit och pratat om detta direkt.

 

Däremot är vi inte så naiva att vi inte tror att det aldrig komma att hända något eller att det vid något tillfälle kommer att bli gnissel. Därför valde vi att ta in RF-Sisu i förebyggande syfte.

 

- En del föreningar och lag kallar in oss för att hjälpa till när det redan har hänt något, men man får ofta ännu bättre effekt när man jobbar förebyggande, säger Ömer om arbetet med tjejerna.

 

Upplägget var perfekt för tjejerna, som fick övningar helt på sin nivå där de kunde hjälpas på att komma på lösningar i små grupper. Även här såg man lagsammanhållningen där alla idéer var välkomna och alla fick berätta sin syn på saken.

 

I den avslutande övningen fick tjejerna, var för sig, skriva en lapp om hur man är världens bästa lagkompis. Den sattes sedan upp på ett stort papper. Väldigt mycket handlade om att vara snäll mot varandra, prata med andra, vara schysst, stötta om man misslyckas och fira om man lyckas.

 

Avslutningsvis tackade vi Güncel med Centernremsan och sammanfattade det vi hade varit med om. Vår förhoppning är att oavsett hur dålig dag man haft, hur jobbigt det än är i skolan, om det har varit bråkigt hemma eller om någon har varit dum ska man känna, "snart är det fotbollsträning, då blir allt bra för då får jag vara med mitt lag och där kan jag vara mig själv".

 

Era barn är fantastiska, hälsar Ledarna.