SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Centern
Kärlekens Hopp IF Centern i Topp
F14/15

Fin omstart i Harplinge
2023-08-20 20:10

Hela 18 tjejer var med och startade om matchsäsongen efter sommaruppehållet. Det bjöds på riktigt fina insatser i det strilande sensommarregnet i Harplinge.

 

När man spelar fem mot fem i de här åldrarna är det det optimalt att ha nio spelare i truppen. Det innebär nämligen att man kan byta alla utespelare samtidigt. Den här gången hade vi tur att vi kunde få ihop två stycken jämna niomannatrupper för att möta Trönninge, HGH och Astrio.

 

Det blev lite blandade resultat, men mest i dur när tjejerna äntligen var igång efter sommaruppehållet.

 

För att göra det lite tydligare för tjejerna var det första gången som vi lät dem ha en och samma positioner genom hela matchen, för att sedan byta först till nästa match. Det är en justering vi har gjort för att göra det lite tydligare för alla, inklusive oss ledare, men det kräver också just att man är nio tjejer i varje trupp för att det ska bli så bra som möjligt.

 

Vi fortsätter jobba väldigt mycket en mot en-spel på träningen, mycket för att det ska bli bekväma i duellspel och lära sig att "slå sin gumma". Många har tagit stora kliv i det spelet och vi märker också, med stor glädje, att man har insett att det finns yta på kanterna. Mycket bra.

 

En annan sak som var väldigt bra var presspelet. Vi vann boll väldigt nära motståndarnas mål många gånger, och pratade senare om hur mycket lättare det blir att göra mål när man gör det.

 

Ett utvecklingsområde vi kommer prata om på träningen är att hålla humöret upp även när det går sämre. Ena laget åkte på flera mål tidigt, trots att man inte spelade alls mycket sämre än motståndet. Då behöver tjejerna lära sig att jobba med nya mål och bara köra.

 

Men tjejerna är sju, åtta och nio år. Det vore hemskt märkligt om det inte fanns utvecklingsområden...

 

Vi fortsätter hösten med två sammandrag till och mellan dessa kommer vi fortsätta att jobba hårt för att ha roliga, utmanande och utvecklande träningar för tjejerna.