SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Centern
Kärlekens Hopp IF Centern i Topp
F14/15

Viktiga lärdomar i Cup Halmstad
2023-05-21 10:32

Vissa tuffa matcher, men hittills i tjejernas korta fotbollskarriär har de varit väldigt vana vid att det går bra för dem. Därför blev det många lärdomar att ta med sig från Cup Halmstad där vi stundtals fick möta riktigt tufft motstånd.

 

Eftersom väldigt många av tjejerna som ville spela Cup Halmstad insåg vi tidigt att det skulle bli två stora lag. Därför valde vi att tacka ja när arrangören frågade om de fick bjuda på en tredje plats i klassen. Kul för tjejerna som fick spela mer, men svettigt för oss ledare. Därför var det avgörande att några föräldrar steppade in och förberedde nästa lag, så stort tack för det. Varje samling innebär erfarenheter även för oss.

 

I en F14/15-klass har vi en väldigt ung trupp och därför insåg vi att det skulle bli tufft när flera av motståndarna kom med rena F14-lag. Därför pratade vi inför starten att vi kommer att möta en hel del stora tjejer, men att vi ändå skulle våga, tro på oss själva och hela tiden jobba på med att göra sitt bästa. Tjejerna blev nog ändå till viss del chockade över motståndet.

 

Ursäkter

Men dåligt konstgräs, nedförsbacke, trånga vattenflaskor, baskettalanger som motstånd, torra S-märken i kiosken, och lokal motvind som bara blåser på vårt lag - de ursäkterna tar vi vuxna till. Barnen fokuserade hela tiden på att göra sitt bästa och vågade köra på. De få matcher det rann i väg lite var det inga sura miner, utan tjejerna fortsatte jobba på med stor fotbollsglädje.

 

Resultaten är vad de är i de här åldrarna, men de jämna matcherna är så klart mest utvecklande för båda lagen. Därför var det kul att alla tre lagen lyckads vinna eller få med en oavgjord i det tuffa motståndet och det var bara en varsin match där det rann iväg.

 

Så vi ledare är superstolta över tjejerna som verkligen tog till sig att hela tiden försöka, hålla hakan uppe och vara modiga. Kan ärligt säga att det inte var en enda tjej som agerade uppgivet, eller visade på fel inställning.

 

Vi pratade också om att våga skjuta lite mer och då var det särskilt glädjande att vårt första mål var på ett långskott.

 

Lagkamrater

Vi ser fortsatt många tjejer som hjälper sina kompisar, både på plan och utanför. Några tar ansvar för att hjälpa kompisarna ställa upp formationen och vi såg målvakter som tog tag i uppställningen kring hörnor.

 

Vi såg också mod när ett par tjejer fick rejäla smällar, men det var inte tal om att ge upp. Otroligt härligt att höra er föräldrar applådera friskt när tjejen som fick en boll i ansiktet vägrade ge upp och fortsatte vakta målet. Det kommer stärka henne så otroligt mycket framöver. Tjejerna är som svampar, de suger upp all energi runt planen och att ni skapar en så positiv sådan kommer hjälpa det här laget så mycket.

 

Resultaten kommer gå med och i emot. Vissa cuper, serier, veckor, månader, år kommer det vara lite tuffare, andra kommer allt gå med oss. Men världens bästa lagkamrater, det kan tjejerna vara varje träning, varje match och varje dag i skolan.

 

Kör vi, Centern!