""
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Centern
Kärlekens Hopp IF Centern i Topp
F14/15

Grym premiär i Leikin8:an
2023-04-29 22:18

Säsongens första matcher för den här grymma truppen slutade i dur. Vi fick ihop två lag till premiäromgången av Leikin8:an och tjejerna gjorde väldigt, väldigt bra i från sig.

 

Lag 1 bestod av Tilda, Ellen, Ida, TIlde, Sigrid F, Wilma, Selma E och Molly. För några av tjejerna var det första matchen, medan andra provade på redan ifjol vid ett par tillfällen. Några premiärnerver märktes inte av, utan tjejerna körde direkt.

 

Efter torsdagsträningen, innan match, pratade vi med tjejerna och bestämde tillsammans att de skulle fokusera på en grej i försvarsspelet, en grej i anfallsspelet och en grej kring hur man beter sig på och utanför plan.

 

VI landade i tre P:n; Peppa, Pressa och Passa.

 

Framför allt var tjejerna väldigt duktiga i presspelet. Många bollvinster högt upp i plan gjorde att vi snabbt kunde anfalla på våra motståndare och göra en hel del mål. Vi såg även resultat i de andra fokusområdena.

 

Tjejerna ville gärna prata om att göra mål, men vi kom överens om att gör vi bara allt annat på ett bra sätt så kommer målen att komma. Och de kom. Tjejerna mötte HGH och Snöstorp/Nyhem och de blev två klara vinster.

 

När tjejerna var klara så var det dags för lag 2 med Lykke, Alva E, Inez, Celine, Lovisa, Alwa W och Ida, som dubblade eftersom Edda blev sjuk. Dessa tjejer var inne på samma spår som första laget gällande anfallsspel och hur man beter sig, men i försvarsspelet ville de istället fokusera på att positionera sig, alltså stå rätt när motståndarna hade boll.

 

Här märkte man också en skillnad mellan lagens fokus. Även om båda lagen gjorde bra i båda de faserna, så såg man tydligt att lag 2 jobbade mer med att vara på rätt sida. Det, tillsammans med fantastiskt målvaktsspel av tre olika målvakter, gjorde att man bara släppte in ett mål på 60 minuter spel. Det är enormt bra i den här spelformen!

 

Det, tillsammans med ett emellanåt extremt bra passningsspel för deras ålder, gjorde att det blev två segrar när man mötte Trönninge och Astrio.

 

Tjejerna i lag 2 var också väldigt duktiga på att stötta varandra. Både inför, när det var en tjej som var nervös som aldrig hade spelat och alla hjälpte till, och även under match när vi såg peppning vid mål, missade skott och även att man uppförde sig väldigt bra mot motståndare som fick smällar.

 

Alla tjejer i det här laget visade stort fokus. Det kan vara si och så på träning ibland, men när det är match tänder de till och alla blir många, många procent mer fokuserade och därmed bättre. Det är så häftigt att se.

 

Så för att summera, ni föräldrar som läser det här kan vara grymt stolta över era barn och vi hoppas verkligen att ni ser vilka framsteg de gör och vilka grymma kompisar de är. Vi ledare är så stolta över varje unge.

 

/Ledarna


Nyhetsarkiv
Fin omstart i Harplinge2023-08-20 20:10
Maskot på HBK-Häcken!2023-05-08 07:52
Första cupen avklarad!2022-05-27 12:08