Förlust för IFC Dam mot L:a Träslöv
2022-06-03 22:24
Maja Kodjo blev utsedd till matchens lirare! (arkivbild)

IFC Dam åkte återigen till Varberg för bortamatch, senast mot Varbergs BOIS och ikväll mot L:a Träslöv och återigen fick vi vända skutan hemåt utan några poäng.

L:a Träslöv vann kvällens match med 5-1 och lade grunden till segern via 3 st hörnmål och en frispark som gick rakt i mål….

IFC hade det svårt med hemmalagets lite mer fysiska spel och hade svårt att få ner bollen bakom Träslövs backlinje. De få gånger IFC lyckades blev det genast farligt framför hemmalagets mål. Bland annat har IFC ett friläge vid 0-0 i mitten av andra halvlek och någon ytterligare halvchans.

L:a Träslöv var dock tyngre fysiskt matchen igenom och via ett motlägg går ett av deras skott utifrån turligt i mål, 1-0 till hemmalaget. Tyvärr för Centerns del visade sig Träslövs fysiska övertag tydligt på hörnorna och det är också på hörnor som de gör 3 av sina 5 mål.

IFC gör det lite svårt för varandra i passningsspelet. men reducerar ändock på hörna i slutet av matchen. Målet gjordes av Lova Bermhed Ödmark (-06) och var hennes första seniormål. Lova hugger på en retur framför mål och stöter in reduseringen till 4-1.

Vi vill lyfta fram och ge en stor eloge till samtliga våra 08- spelare som var uttagna denna afton

Rut Lemon som gör debut, spelar 70 minuter på centralt mittfält och gör det med bravur.

Även Ida Höglin som gör debut på ytterback och Julia Annerhult som gör sin andra match i div.2 gör mycket gedigna insatser. Samtliga spelar med en bra intensitet, bra teknik och är lugna och trygga med boll!

Vi lyfter Rut Lemon och Maja Kodjo lite extra denna afton för deras stabila insatser matchen igenom. Maja Kodjo blev även utsedd till matchens lirare!

Nu ser vi fram emot nästa match mot Hovås Billdal IF hemma på Kärleken, måndag 13/6.