Dam

Vänster, höger, vänster – tre mål av Johanna när IFC besegrade Lilla Träslöv.
2021-08-15 18:07
Så här glad blir man när man gör ett äkta hattrick

Johanna Larsson hade en fin eftermiddag på Östervi IP, hon smällde in tre mål i första halvlek, två med vänstran och ett med högran vilket la grunden till IFC:s tre poäng.

I den 13:e minuten tryckte Johanna iväg ett vänsterskott från straffområdesgränsen som gick som en raket in i mål. I den 31:a minuten gjorde hon 2-0 med ett ytterligare ett kanonskott, men denna gång med högerfoten. 3-0 kom i den 41:a minuten, den här gången var det ett vänsterskott utanför straffområdet efter fint kombinationsspel.

Vi gick till halvtidsvila med en betryggande 3-0-ledning, men redan i andra halvleks första minut reducerade Lilla Träslöv till 3-1. Tio minuter senare stod det 3-2 efter att motståndarna gjort ett straffmål. Den betryggande ledningen var plötsligt bortblåst och matchen stod och vägde. Men i den 66:e minuten bröt Caroline Lindau en passning på mittplan, och hon kunde ensam med målvakten göra 4-2. Det avgjorde matchen.

Tränare Jocke Eliasson var nöjd efter matchen.
- Det var en rättvis seger, jag tycker att vi var det bättre laget. Reduceringen i 46:e minuten kändes onödig och straffen var tufft dömd. Det blev lite nervöst på planen efter deras reducering men tjejerna löste det på ett bra sätt, säger en glad tränare.

Gladast av alla denna lördagseftermiddag var förstås Johanna Larsson.

- Det var några riktigt goa träffar jag fick på. Det händer ju inte alltför ofta att jag gör tre mål, så det var väldigt kul. Och det var kul att äntligen få spela match igen, avslutar en mycket nöjd tremålsskytt.

IFC har startat säsongen fint med sju poäng på de inledande tre matcherna. Nästa match är på lördag kl 14.00 mot Eskilsminne. Varmt välkomna då.