Samling:13:00
Meja och Malin frälste IFC i säsongens sista match
2020-10-04 19:48
Trötta och blöta men överlyckliga spelare jublar efter matchen.

Det satt hårt åt och det dröjde till säsongens sista minuter innan det var helt klart, men när domaren blåste av matchen stod vi där som vinnare och klara för div. 2 även nästa säsong.

Problemen började redan innan avfärd. Spelarna var inte nöjda med kombinationen gröna tröjor och blå byxor och strumpor. Tränare Jocke försökte förklara att färgkombinationen inte spelade någon roll men han fick inget som helst gehör för sitt resonemang. Nästa bekymmer var att Maja Kodjo glömt sin matlåda hemma så busschauffören fick snällt invänta Majas matleverans innan vi kunde rulla mot Ljungby.

Ljungby IF spelar på hybridgräs men det hällregnade före och under matchen så planen var knappt spelbar. Ljungby gjorde också 1-0 i första halvlek efter lite snubblande och halkande. Samtidigt ledde Lilla Träslöv mot Västra Karup så just då var IFC på nedflyttningsplats. Det var därför sammanbitna miner när vi gick in till halvtidsvila. I takt med att regnet tilltog i andra halvlek ökade IFC:s spelövertag. Vi skapade ett par fina chanser och ett mål hängde i luften. Målet kom i den 58:e minuten när Meja Håkansson än en gång löpte sig fri och kunde skjuta bollen över den utrusande målvakten och in i mål. I den 65:e minuten kom 2-1 när Malin Larsson tog hand om en retur efter hörna och snyggt placerade in bollen.

De sista minuterna var en nagelbitare men IFC redde ut anstormningen och det blev så klart stort jubel efter slutsignalen. I och med vinsten så klättrade vi upp på sammanlagt 11 poäng och en slutlig åttondeplats. Bra gjort med tanke på hur säsongen sett ut med tränarbyten och spelaromsättning. Slutet gott, allting gott med andra ord.

Det är när man får kämpa för vinsterna som är de smakar bäst, och idag fick vi verkligen ge allt vi hade. Alla gav allt men Sally Kjellner gav ännu lite mer. Hon hade kunnat springa igenom en betongvägg om tränarna hade bett henne om det.

Ordförande Höjman var så glad efter matchen att han bjöd hela bussen på hamburgare på det lokala hamburgerhaket. Tränare Jocke sken som en sol tills han spillde ketchup över hela sitt kvitto. Ordförande Höjman förklarade då tydligt att det inte blir någon återbetalning med ett sånt kvitto. Ketchupincidenten dämpade dock inte glädjen och det var allsång hela vägen hem längs väg 25.

IFC vill även passa på att gratulera våra vänner i HGH och Astrio till seriesegrarna i div. 3 respektive div. 2. Redan efter seriepremiären i våras, som vi oturligt förlorade mot Astrio med 5-3, förutspådde vi att de skulle vinna serien. Stort grattis till båda.