Dam

Inga poäng i premiären
2020-06-15 11:24

I söndags tog IFC emot BK Astrio i den efterlängtade premiären. Astrio som 2020 har några före detta Centernspelare i laget kom till Kärlekens IP i egenskap av favoriter.

Matchen började olyckligt då Astrio turligt kunde göra mål redan i första minuten. Uppförsbacken blev sedan värre och i paus stod det 3-0.

I andra halvlek gjorde IFC några justeringar och det gav resultat. Astrio orkade inte stå emot trycket och IFC kunde reducera till 3-1 genom Carro Lindau. Tyvärr gjorde Astrio 4-1 strax efter men IFC reducerade ännu en gång efter en tilltrasslad situation framför mål. Målet bokfördes som självmål men Linn Gerhardsson såg ut att vara sista centernspelare på bollen.

Astrio spel präglades av deras två duktiga anfallare, Lovisa Brogren och Wilma Leidhammar samt Meja Staffansson på mitten. Wilma Leidhammar kunde vackert göra Astrios femte mål efter ett solonummer, men IFC reducerade återigen genom Amanda Junfors projektil från straffområdeslinjen.

Det var synd att Astrio fick sina mål i andra halvlek strax efter att IFC hade reducerat. IFC hade då grepp om matchen men hade behövt komma ytterligare ett mål närmre och då hade matchen kunnat sluta annorlunda. Marginalerna var inte med oss men samtidigt måste det sägas att Astrio är duktiga, framförallt deras redan nämnda anfallspar kommer betyda mycket för dem i år. Blir det div 1 nästa år?