Kärlekens Hopp IF Centern i Topp
Dam

Höstpremiär för Centerns damer
2018-08-12 17:08
Tilda Boquist (10) och Krenare (11) var bägge målgörare i u-laget i tisdags. Saga Holm var planens gigant och dominerade på planen i matchen mot Glumslöv. Torsdagsträningen ägnade vi åt padel.
Äntligen är det spel för våra duktiga damer igen. Denna veckan har bägge våra lag haft höstpremiär i sina serier. Utvecklingslaget mötte Böljan i tisdags och gjorde det fantastiskt bra vilket gav vinst med 4-0. Representationslaget spelade mot Glumslöv och fick bara 1 poäng med sig.
Så var det dags igen, för fotbollsmatcher med våra blåvita tjejer på Kärlekens IP. Efter en månads träning med många på träningarna och hög intensitet så var spelarna laddade för matchspel. U-laget tog i tisdags emot Böljan och det var en frejdig tillställning. Tjejerna spelade gladfotboll med ett varierat spel, fantastiska mål och underbara räddningar vilket fick oss alla att dra på smilbanden.
Det var vårt nyförvärv från Nittorp, Tilda Boquist, som redan efter 14 minuter satte premiärmålet i den blåvita tröjan. Grattis Tilda, vi vill se fler :). Kort därefter jobbar Kerre in 2-0 och det känns bra. I andra halvlek gör Maja ett snyggt nickmål och Julia avslutar målfesten med ett långskott som går i en fin båge över Böljans målvakt. Böljan gjorde inga mål då de mötte ett bra försvar och en bra målvakt. Det var Mathilda Ekman som var den främsta orsaken att bollen inte kom nära maskorna med flera avancerade räddningar som Schmeichel hade varit avundsjuk på.
I lördags mötte representationslaget Glumslöv hemma på konstgräset och allt var upplagt för vinst. De första 10 minuterna hade vi hög press med flera avslut på mål. Saga hade den bästa chansen i ett skott med bra tryck som seglade strax över mål. Glumslöv är med i matchen men är inte lika vassa som Centern och har sin första målchans först efter 20 min som Grufman räddar. Inget av lagen lyckas göra mål och det står 0-0 i halvlek.
Glumslöv är duktiga på att hålla i bollen och levererar passningar med bra adress. Det är också bortalaget som i 57:e minuten tar ledningen med 0-1. Centerntjejerna jobbar på och har en fin målchans då Sandra kommer från yttern och skjuter ett skott som går ribba, stolpe, stolpe och sedan ut (overkligt). Vår egen skyttedrottning Issa kvitterar dock efter 75 minuter och pulsen sjunker något på hemmalagets bänk. Det är också hemmalaget som har den sista målchansen då Issa springer sig fri och skjuter bollen förbi Glumslövs målvakt men då är det en stolpe i vägen istället. Centern försöker få igång sitt fina spel men lyckas inte hålla bollen på marken och vi har svårt att ta hand om bollen då den dimper ner. Saga Holm gör en fantastiskt bra match och arbetar stenhårt på plan. Hon dominerar mittfältet och hjälper till både framåt och bakåt på ett föredömligt sätt.
Matchen avslutas på ett tråkigt sätt då vår målvakt krockar med en Glumslövsspelare och får en lätt hjärnskakning. Som tur är så mår Felicia bättre redan på lördagskvällen. Även Glumslöv fick en spelare ledbandsskadad i slutminuterna. Vi håller tummarna för att det gått bra.

I torsdags hade vi en minipadelturnering på #halmstadpadelcenter för att utmana oss i denna populära sport. Åsa Aronsson var oss behjälplig som turneringsgeneral och gjorde det med den äran. Den spelare som tog flest poäng var Hanna Skantz. Vi grattar henne till vandringspriset, som instiftats i samband med tävlingen, och hurrar för Hanna som fyllde 20 år i lördags.

U-laget spelar borta måndag 13/8 mot Valinge och R-laget spelar derby 18/8 mot HBK borta, på Halmstad Arena kl 13:00.