Dam

Förlust i hemmapremiären för damerna
2018-04-21 17:59
Matilda Ekman gjorde debut i div 2 i lördagens match och gjorde flera fina räddningar
IF Centerns damer tog idag emot Eskilsminne DFF Akademi på ett soligt Kärlekens IP. Matchen slutade 1-3 och det var årets första förlust för vårt duktiga lag.
Första förlusten i år och det känns ju alltid trist. Dagens match styrde Eskilsminne stora delar med ett passningsspel och en press som gjorde att vi inte riktigt kom igång med vårt eget spel. Stundtals visade Centern upp den fina teknik och löpningar på djupet, som vi tidigare sett, vilket skapade en del chanser.
Det var Eskilsminne som tog ledningen efter 35 minuter, efter många skott mot (och högt över) mål, och det kom snöpligt i en period när vi var lite på gång. Men Centern kämpar in ett mål i 43:e och det är 1-1 efter 45 minuter.
 I halvlek manar coach på tjejerna till att öka intensiteten och komma upp i de 100% som krävs då vi möter ett bra lag.
Vi försöker och kommer till avslut vid ett flertal tillfällen men lyckas inte få in bollen bakom Eskilsminnes målvakt. Det är istället motståndarna som vid ytterligare 2 tillfällen nätar och matchen slutar 1-3.

Idag möter vi ett bra lag som räknas vara ett topplag. Vi tar nya tag inför nästa veckas match då vi spelar borta mot Glumslöv.

Dagens målgörare är Isabelle Ohlsson, assisterad av Isabelle Ohlsson :)