Samling:12:30
Vinst för Damerna......och Herrarna
2023-04-30 17:34
Tv: Wilma Lindén & Isabelle Codrino, Mitten: Wilma och F14/15, Th: Fabian Ljung & Jesper Nilsson

Damlaget tog emot Getinge/Slöinge på Valborgsmässoafton. Solen sken och vinden blåste snålt. Spelet värmde inte i 1:a halvlek men efter förlösande 1-0 strax före paus höjde IFC allting en nivå i 2:a halvlek och vann med klara 4-1.

Hemmalaget var det klart bättre laget sett till hela matchen även om inte spelet övertygade i 1:a halvlek. IFC gick ändå till halvtidsvila med 1-0 (Selma Dahlberg) i ryggen och när domaren blåste igång 2:a så skruvade IFC upp både tempo och intensitet och dominerade matchen totalt. Med ett bättre fokus och bolltempo fick man även igång passningsspelet och likaså målskörden.

Tränarduon bytte in Wilma Lindén på topp och flyttade ner Sara Lövdahl på kanten vilket gav en bättre balans i anfallsspelet. IFC skapade längre anfall, centrerade anfallarna och flyttade upp hela laget vilket gav resultat. Wilma levererade stort med ett hattrick inom loppet av 20 min varav 2 st på hörna med en enormt snygg och kraftfull nick upp i krysset. IFC gick upp till 3-0 innan Getinge från ingenstans lyckades reducera till 3-1. Getinge hotade egentligen inte hemmalagets mål på hela matchen så målet kom överraskande och lite väl enkelt.

Mittbacksklippan Hanna Skantz fick utgå i 1:a halvlek med en lårskada och ersattes av debuterande Alva Leksell som skötte uppgiften klanderfritt. Wilma Lindén utsågs till matchens lirare (såklart) i hemmalaget och i Getinge/Slöinge gick priset till högerbacken Isabelle Codrino. Lirarna fick varsin påse med godsaker från matchsponsorn Cloetta. Wilma firades även stort av F14/15 tjejerna som var bolltjejer och matchvärdar denna match.

Nu väntar Varbergs BOIS x 2 då U-laget premiärspelar på tisdag i Varberg och A-laget den 7 maj.

___________________________________________________________________________________________________

I fredags kväll segrade även Herrlaget då man levererade sin tredje 3-poängare på lika många matcher. SNFF besegrades med klara 4-0 efter mål av Isak Persson, Axel Ekström x2 och Rani Heraki. Fansen brände av ett par bengaler och matchens lirare i IFC gick till Jesper Nilsson & Fabian Ljung i SNFF som även de fick åtnjuta pris från Cloetta som var matchsponsor även denna afton.

Nästa batalj för A-laget är den 3 maj då man möter ÅSA IF i 8-dels final i DM och därefter 7 maj mot Hyltebruk på bortaplan. B-laget spelar tisdag 9 maj mot Böljan borta.