Vinst i årets första match
2020-02-02 11:15
Julia Bengtsson gjorde ett mål i matchen.
IFC besegrade Stenungsunds IF med 3-0 på Kärlekens IP i lördags.
Det märkets omgående att IFC är vana vid ett högre tempo än motståndarna. I första halvlek var det många kvicka fötter och flera fina kombinationer. Uppspelen gick via innermittfältarna Sofia Johansson och Julia Bengtsson som drog upp många fina anfall. 1-0 kom efter en halvtimme efter ett inspel från vänster där Sofia satte bollen i nät.

I andra halvlek var tempot lägre vilket inte är så konstigt eftersom det var första matchen samt svinkallt och regnigt. Jonna Andersson fick spela i anfallet i andra halvlek och gjorde 2-0 med ett långskott med vänsterfoten! Den fåtaliga publiken applåderade glatt åt drömmålet. En stund senare sprang Meja Håkansson sig fri ytterligare en gång på högerkanten och serverade en fin passning till Julia Bengtsson (bilden) som snyggt kunde göra 3-0.

Efteråt var tränarna nöjda med vad de hade sett. Thomas Karlsson, som själv var vänsterback hela sin karriär, berömde förstås ytterbackarna. Johanna Larsson sken som en sol trots ruskvädret och tyckte att det såg bra ut.

Chefstränare Deapen Patel sa att han var väldigt nöjd med lagets insats. Han tyckte att IFC förde spelet på ett imponerade sätt.
- I halvlek pratade vi om vissa detaljer som vi ville förbättra, vilket gjorde att vi kunde utöka ledningen. Överlag gör alla en bra insats och spelar tryggt och lugnt, avslutar en nöjd chefstränare.

Flera spelare gjorde sin första damlagsmatch, inte minst målvakten Hedda Obertscheider som skötte sig utmärkt. Kul också att Hedda fick hålla nollan i sin debut.

Nästa träningsmatch är på söndag den 9 februari kl 14.00 på Kärlekens IP.