Dam

Där satt den, den goa trepoängaren och revanschen från sist vi var på Tuvasvallen
2018-10-01 20:45
Tilda Boqvist var en av lördagens målgörare efter 2-0-målet i andra halvlek.
Nu var det äntligen dags för lite poäng till Centerns damlag efter de senaste två trista förlusterna mot Röke och Wormo
Lördagsmatchen på Tuvasvallen hade de bästa förutsättningarna efter en ny bra träningsvecka och med en go stämning i bortalagets omklädningsrum. Dunket i högtalaren, satsumas, lite äpplen med kanel och doften av liniment - det är bra grejer.
Men matchstarten var inte den önskade då Trönninge tidigt gör 1-0 på en riktig frisparkskanon som gick förbi både mur och Mathilda i målet. Det är lite rörigt och stökigt under den första halvleken och Centerntjejerna får inget flyt, ingen organisation, i spelet. Efter 40 minuter tröttnar Isabell Olsson och driver själv upp bollen på högerkanten och laddar ett kanonskott som går rakt upp i nättaket från nästan ingen vinkel och det är kvitterat. Snyggt mål Issa!!!!
Andra halvlek är något bättre och vi är det bättre laget. Trönninge är tuffa att möta, både fysiskt och verbalt, men vår fysik och bättre fotbollsspel gör att vi avgör i den 73:e då Tilda Boqvist sätter 1-2 och det blir slutresultatet. Linn gör ett bra jobb idag och hennes rörelse och spelbarhet på mittfältet gynnar lagkamraterna. Carro får med beröm godkänt (än en gång) för sitt kloka spel i backlinjen.
Målet för i år var att komma topp fyra och det är den placeringen vi har i och med dagens seger. För att behålla den platsen, och nå målet, är det seger som gäller i sista matchen på Kärlekens IP på söndag.
Klockan 14:00 är det avspark och vi hälsar alla våra fans välkomna.