Dam

Ett steg tillbaka på Glänninge Park
2018-05-20 19:19
Det var en rörig tillställning på Glänninge park där vi inte hittade varandra för att få igång passningsspelet.
Laholm fick sin revansch efter DM förlusten tidigare i vår. Centern kom aldrig upp i nivå i lördagens match som spelades på Glänninge Park och mot ett så fysiskt lag som Laholm så måste var och en ge 100%.
Det finns inte så mycket att skriva om lördagens match i div 2 sydvästra Götaland. Det var en match där laget saknade glöd och den där vinnarskallen vi såg i onsdagens match mot Kvibille var som bortblåst.
Vi orkar inte riktigt tagga till och trots mycket löpningar (för sprang - det gjorde alla) kommer vi inte till några farliga målchanser. Med ett tidigt mål i matchen så får Laholm möjlighet att kontrollera matchen och vinner de allra flesta andrabollar och som hela tiden hittar positioner där de är spelbara. Det är just detta som skiljer lagen åt denna lördag. Centerntjejerna löper och försöker passa men de flesta passningar hamnar i mitten och där är Laholm och snor åt sig bollen och kan sätta press. Laholm gör mål i matchminut 20 och 42 och i halvlek är det tungt i Centernlägret. Andra halvlek startar lite bättre men vi räcker inte till idag. I 75:e minuten går Matilda ut och ska bryta bollen från en anfallande laholmare men kommer lite sent och det blir straff som Laholm säkert sätter i mål. Backlinjen kämpar på bra och Emma Skantz är duktig och utses till Centerns bästa spelare för dagen. Grattis Emma till grillbrickan ;).
Ny vecka innebär nya utmaningar. Hård träning i veckan och taktisk och teknisk genomgång ska se till att Röke får känna på det som Kvibille fick i onsdags då det är ny match på Kärlekens IP. Ni är alla välkomna på söndag 27/5 14:00.