""
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Centern
Kärlekens Hopp IF Centern i Topp
Herr

IF Leikin
1 - 4
IF Centern
IF Leikin1 - 4IF Centern

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 13 juni, 19:00
Plats:Halmstad Arena P1
Tävling:
Matchnummer: 070102058
Samling:18:00
Axel Bom Bom Bom....IF Leikin-IF Centern 1-4!
2024-06-13 21:50

Jodå eller oj då vilket som duger gott när IFC Herr vinner seriefinalen, gladiatorkampen tillika Halmstadkampen övertygande mot Leikin på Hstd Arena. Matchen i matchen blev ingen match då Boom Boom Axel överglänste IF Leikins målspruta Haikel Kalboussi Galles. 

Inledningen av matchen kan vi summera smed lite trögt, nervigt och spänt. Det märktes att det var seriefinal och att viktiga poäng stod på spel, förutom prestigen då förstås. Leikin verkade mest tagna av stundens allvar då IFC dominerade de första 30 min och tog rättvist ledningen med 2.0.

 

Under en gyllene minut mellan 18-19  smällde Axel Ekström in två baljor. Mål nr 1 tog han tag i bollen i höjd med Leikins straffområde drev den studsande kulan framåt och smällde otagbart in den i nät. Mål nr 2 kom efter en välavvägd krossboll signerad Emil Annerhult varpå Axel tog sig förbi högerbacken och smällde in tvåan. 

 

Därefter och ungefär efter 25-30 min bytte matchen ansikte när Leikin successivt tilläts att äga boll och sätta tryck på IFC:s backlinje. IFC tappade både passningsspel och positionsspel och 1-2 kom som ett brev på posten efter ett fint anfall av Leikin och exekutor var Berat Sulejmani. Under denna priod och strax före paus stod matchen och vägde. IFC höll dock ut och gick till pausvila med en 2-1 ledning. 

 

När domaren blåste igång andra akten så tog IFC återigen över det mesta av initiativet och dominerade större delen av halvleken. Publiken fick dock se en kavalkad av missade målchanser från bortalaget vilket kunde straffat sig. Efter ännu en IFC miss så kontrade hemmalaget och fick till en bra chans som kunde resulterat i en kvittering. Istället gjorde IFC 1-3 (70) efter en väl avvägd Emil Annerhult hörna som gick direkt i mål. När redan nämnde Axel Ekström gjorde sitt 3:e mål för dagen i minut 73 var Leikin ett slaget lag. 

 

Sett till antal klara målchanser och ett spelövertag större delen av matchen så vinner IF Centern rättvist. IFC visade upp ett mycket stabilt försvarsspel med en mycket bra backlinje anförd av Viktor Dahlin som återigen gjorde en övertygande insats. Isak Persson var återigen grundfundamentet i anfallsspelet och spelar f.n på en mycket hög nivå. Det gör ju givetvis även Axel Ekström som f.n är mycket svårfångad för de flesta försvar. Hela laget visar upp en imponerande nivå med tanke på att laget är nykomlingar i div. 4. 

 

Med dagens vinst leder man serien med 6p före Leikin och 10p ner till 3:e platsen och har 22 plusmål. Efter 10 omgångar är laget fortsatt obesegrade och dagens match var ett "statement". Laget har så här långt överträffat alla förväntningar och bör vara ett av de lag som gör upp om en plats i div. 3 när serien summeras. Det är visserligen mycket kvar av årets seriespel men vi njuter ödmjukt av att vara i topp och vi har satt oss där för att stanna!

 

Forza IFC!


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 6/7 13:00
3 - 7  
Tor 4/7 19:00
4 - 2  
Sön 30/6 15:00
3 - 3  
Tis 25/6 18:30
2 - 2  
Ons 19/6 19:00
3 - 1  
Tor 13/6 19:00
1 - 4