Varmt, soligt och seger för herrlaget
2023-05-13 21:17
Till höger matchens lirare; Axel Ekström IFC och Jacob Josefsson IS Örnia

Varmt, soligt med spirande grönska och fotboll. En härlig lördags eftermiddag på Kärlekens IP när den är som bäst. P15 var matchvärdar med den äran och gästande lag var IS Örnia, numera en lokal kompisförening från de västra Halmstad. Allt upplagt för en härlig kamp med fin fotboll.

Den fina fotbollen uteblev dock då matchen präglades av mycket kamp men även mycket slarv från hemmalaget där en del spelare stundtals verkade oinspirerade och mer längtade till beachen än att vara på en fotbollsplan. Speciellt första halvlek var inte speciellt bra av IFC även om man pga av en bättre spets än Örnia och en Axel Ekström i högform gick till pausvila med

2-1 i ryggen.  Örnia stod förvånansvärt högt med backlinjen vilket IFC borde kunnat utnyttja mycket mer än vad man i själva verket gjorde.

I 2:a halvlek klev hemmalaget ut och tog tag i matchen och dominerade i stort sett hela halvleken utan att för den sakens skull övertyga spelmässigt. Det ska dock sägas att Örnia föll tillbaka och låg betydligt lägre med både mittfällt och backlinje. Det gjorde saken svårare men det till trots så sågade man sig igenom mycket oftare och hotade ständigt, framförallt med redan nämnde Ekström men även via Markus Rasku och i viss mån även snabbe Felix Thorin (inbytt i paus). Enligt förväntan kom så även 3-1 i minut 56 efter ett snyggt förarbete av Ekström som serverade bollen till Bill Aladin som stötte bollen i mål. Även om IFC sedan skapade en del chanser och halvchanser så stod sig resultatet tiden ut.

Örnia skapade ett par chanser utan att det hettade till på allvar framför IFC:s kasse under hela matchen. Det offensiva spelet byggde helt och hållet på att duktige Jacob Josefsson tog hand om det och det var även han som oroade mest och som även satte Örnias reducering. Efter slarv i IFC försvaret snappade Jacob upp bollen mitt på planhalvan, uppfattade vaket att Jacob Persson var på mellanhand och stod långt ut och pricksköt med ett "lobbskott" från långt håll.

Axel Ekström var matchens gigant två mål och en assist men även hårt jobb och mycket löpande matchen igenom. Även Bill Aladin på mitten stod som vanligt för ett hårt jobb och täcker av stora ytor som han även kryddade med att bli målskytt. Axel Ekström belönades med "Matchens lirare" i hemmalaget medan Jacob Jodefsson fick priset i bortalaget. De bägge belönades med produkter från dagens matchsponsor Barilla (pasta mm.).

Vi är nöjda med ett gott dagsverke och 3 pinnar idag men lika mycket med det fina vädret.

Nästa batalj blir mot Andersbergs IK den 19 maj på Halmstad Arena.