Dam

Vicken vecka.....
2018-05-15 09:54
Tre matcher, tre målgörare, en som gjorde hattrick......
Vecka som varit var ingen bra vecka resultatmässigt för Centerns damer. Förlust mot HBK, oavgjort mot Laholm och storförlust mot Hittarp.
Vecka 19 är inget att skriva hem om vad det gäller poängskörd. På tre matcher snor vårt duktiga damlag endast åt sig en poäng och det är vårt u-lag som spelar oavgjort mot Laholm. U-laget har haft en tuff start men i onsdagens match mot Laholm så visade tjejerna att det finns snabba fötter, teknik och uthållighet. Trots underläge i hela matchen kämpade sig tjejerna tillbaka och matchen slutade 3-3. Julia Bengtsson stod för alla tre målen i matchen, genom att fånga upp djupledsbollar och springa ifrån sina motspelare, och gjorde där med hattrick.
Representationslaget kammade noll. Först mot HBK där stundens allvar spelade oss ett spratt samt HBK:s vilja att äga boll. Trots att laget kämpade och försökte så var det HBK som var först på många bollar. Förlust 0-2.
I lördags tog vi oss an serieledarna. Hittarp är ett starkt lag, har spelat i div 1 och vill tillbaka dit. De har förstärkt inför årets säsong och det fick Halmstads snyggaste lag känna på. Hittarp tog kommandot direkt i matchen och efter endast 2 minuter stod det 1-0 på tavlan och efter ytterligare en kvart var det mål igen, för Hittarp. Centerndamerna ångar på och försöker och lyckas emellanåt få igång ett eget spel under första halvlek. Mimmi sätter en hörna direkt i mål i 27:e min och det gör gott för laget efter Hittarps anstormningar. Innan paus utökar Hittarp till 3-1. Det känns trots allt bra i halvlek och tjejerna är positiva till att ge motståndarna en match i andra. Det lyckas inte och där slutar denna lilla sammanställning av matchen. Resultatet skrivs till 10-2. Tröstmålet görs av Issa som också blir utsedd till matchens lirare i Centern och får en goodiebag från Zoegas, Skånes stolthet på kaffefronten.

Nu är det ny vecka och vi har nya utmaningar som väntar. Redan onsdag 16/5 är det nytt derby på Kärlekens IP mellan IF Centern och Kvibille. Matchen startar 19:00. Kom i tid och passa på att bjuda grannen eller vännen på gofika.