Kärlekens Hopp IF Centern i Topp
Dam

Styrka och kollektiv gav 3 sköna poäng för IF Centerns damer
2018-04-29 14:25
Alla spelare är uppe och klappar om varandra efter mål och det märks att vi har en "laget före jaget" mentalitet

Centerns damer hittade tillbaka till vinnarspåret i lördagens match mot Glumslöv. Och det var inte bara en vinst, det var en vinst som präglades av en 100 %  insats av varje spelare.

Det var glädje från det vi samlades på Kärlekens IP tills det vi sa ”Hej då, ha en go lördagskväll”. För hur kan det vara annat när Halmstads finaste konferensbuss från Sennan står och väntar på oss, musiken dånar ut i högtalarna under resan ner, fokus på uppvärmningen och en match där lagdelarna briljerar.

Inledningen på matchen var svettig i dubbel bemärkelse med en plan som badade i solsken och Glumslöv som pressade på. Trots ett massivt övertag så agerar backlinjen precis som en backlinje ska göra och ser till att målchanserna uteblir. Carro ligger bakom första målet efter att ha jagat ifatt en Glumslövsspelare vilket leder till ett inkast för Centern. Detta landar hos Saga som levererar bollen till Isabell Olsson tar hand om den som hon brukar vilket innebär 0-1 till Centern efter 7 minuter.

Glumslöv fortsätter äga boll men stoppas antingen av hårt jobbande Vickan och Saga på innermittfältet eller vår stabila backlinje. Centern gör även nästa mål och det är spelskickliga Mimmi Tydell som prickar in 0-2 efter 20 minuter.

Det är inte så mycket coachning som beröm som delas ut i halvlek. Vi pratar om ett sylvasst anfallsspel och att alla jobbar färdigt på varenda position.

Andra halvlek ser ut som den första med ett Glumslöv som pressar på utan att få så mycket utdelning. Ett långskott letar sig dock in 10 minuter in i andra halvlek och det är reducerat till 1-2. Kort efter Glumslövs reducering får Centern frispark och Mimmi lyfter den elegant mellan målvakten och ribban och det är 1-3. Det var deja vu för oss som satt på bänken då Bullen siat om scenariot precis innan J.

Sedan är det bara att applådera när Isabell Olsson springer sig fri och drar bollen rätt upp i nättaket till 1-4 i 65:e minuten.

Glumslöv ger sig inte och fortsätter pressa upp bollen men stöter på patrull först på mittfältet och sedan av backlinjen. Matilda Ekman gör också flera fina räddningar och en av dem en flygande box som vår egen Superman från Riviera Hotel hade varit avundsjuk på. Glumslöv lyckas ändå få in ett mål till och matchen slutar 2-4 och 3 härliga poäng till Centern.

Centern kontrollerar matchen genom ett hängivet försvarsspel och ett hårt arbetande mittfält som levererar bollar till våra duktiga anfallsspelare som turas om att göra mål. Sandra Holm gör ett underbart arbete längst fram och är ett konstant orosmoment för motståndarna. Hon gör inget mål idag men banar väg för de övriga då motståndarna måste hålla ett öga på henne.

Än en gång ser vi resultatet av en försäsong med hög träningsnärvaro på träningar som blandats med fysik och teknik. Vi har ork att springa färdigt och ingen slutar springa för att man är trött utan för att man är färdig. Detta tillsammans med lagkänslan och den rutin och ödmjukhet som vi fått efter en säsong i div 2 gör att vi är ett lag att räkna med.