Kärlekens Hopp IF Centern i Topp
Dam

Svenska cupen - Derby på Kärlekens IP
2017-05-02 23:07
Ebba Asplind tar ett stort ansvar och jobbar hårt på mittfältet. Bollen rullar till slut Centerns väg och reducering till 1-2
Centerns damer tog emot IS Halmia då första omgången i svenska cupen skulle avgöras och Halmia fick sig en omgång på Kärlekens IP.
Tjejerna är på väg att hitta fjolårsformen och flytet på planen. Vi är bättre än förra året men möter också ett bättre motstånd. Dagens match inget undantag då vi möter ett lag som är etablerat i div 1. Det är en hel del nerver hos de blåvita i inledningen av matchen och det tillåter Halmia att ta över vår planhalva den första kvarten. Ett inlägg med en bollbana (som störde fåglarna) gjorde det svårt för Lina i målet och bollen dalade in bakom henne i höger kryss, och det var 0-1 till Halmia efter bara en kvart. Detta var vad som behövdes för att nervdallret skulle släppa och Centern hade lika mycket boll som Halmia resterande tid av första halvlek. I paus öser coach 1,2 och 3 beröm över tjejernas kollektiva insats och manar på dem att fortsätta arbeta intensivt i varje duell och i varje löpning i andra halvlek. Backlinjen får beröm och mittfältet uppmanas fortsätta ta plats och visa pondus.

Andra halvlek fortsätter som den första slutade och Centern är bra med i matchen. Det är kamp om bollen och bägge lagen har målchanser efter fint spel. Nästa mål kommer i 75:e minuten och är Halmias efter en hörna där vi inte riktigt lyckas få bort bollen och det står 0-2. Men Centerntjejerna replikerar snabbt efter ett fint inlägg från Issa till Sandra som ”dundrar” in bollen i 77:e minuten. Jaaaaa, 1-2  och matchen lever vidare. Sista 13 minuterna kämpar de blåvita för varandra och hela laget lyfter och agerar som en getingsvärm runt Halmia och har flera chanser att kvittera. Det har även Halmia men Lina gör en fantastisk räddning i slutet av matchen.

Matchen slutar 1-2 och IS Halmia är vidare i svenska cupen och vi önskar dem all lycka till.

Våra tjejer har mycket positivt att ta med sig från denna match både med individuella prestationer och en fin laginsats. Vi lämnar derbyt med en god känsla som vi tar med till fredagens seriematch mot Trönninge på Kärlekens IP kl 18:30.

Fler bilder hittar ni här: Bildgalleri »