Dam

IF Centerns damer till semifinal i DM
2017-06-29 16:49
Halmia fick titta långt efter våra duktiga Centertjejer
Efter blandade resultat för våra lag så kom äntligen en seger för vårt representationslag, och vilken seger sen.
Juni månad har varit ömsom vin ömsom vatten för våra tjejer. Utvecklingslaget har vunnit sina matcher på ett förtjänstfullt sätt medan representationslaget har haft några tunga uddamålsförlusten mot sig. Trots mycket kämpande och tjejer som sprungit i 90 minuter har vi inte lyckats få några poäng med oss i division 2. Och så....... kommer IS Halmia på besök på IP och får se sig besegrade med 2-1 efter 90 spelade minuter.
Tjejerna startar frejdigt och efter 15 minuter är det Centern som haft 2 träträffar och det mesta av spelet. Halmia driver upp tempot och kommer tillbaka in i spelet men skapar inga farliga chanser i första halvlek. Ny halvlek och nya insatser och det är Halmia som får en chans och sätter 0-1 bakom Lina och nu trodde nog alla att Halmia skulle lägga in ytterligare en växel och kamma hem segern. Men vi som sett tjejerna de senaste matcherna, vet att de inte ger upp. Och äntligen ger löpningar, ettrighet och vilja resultat. Efter fint förarbete från Issa gör Linn 1-1 efter 60 minuter och 15 minuter senare smäller det igen och det är åter Linn som rullar bollen förbi Halmias målvakt. Suveränt lagspel där alla lagdelarna bidrar till dagens seger. Alicia och Moa samarbetar fint för att Halmias skyttedrottning och bästa spelare, Amanda J H, inte ska få utrymme att ge Halmia övertaget. Linn löper och löper på sin kant och med fina leveranser från sina lagspelare så ger det resultat.
Det var sång och dans (ska lära mig macarena till på torsdag) i omklädningsrummet och coach har gnolat ett dygn på en alldeles speciell låt "just idag är jag stark, just idag mår jag bra....".
Tack fina publik för allt stöd denna underbara onsdagskväll på Kärlekens IP. Och tack alla duktiga tjejer som levererar.