Dam

2 segrar på 2 dagar för Centerns damer
2017-05-10 22:36
Emelie, stabil mittfältare och tvåmålsskytt i U-laget och Hanna C som inte ger sig i första taget i närkamperna
Det började med målkalas för ett anfallspiggt Centern U och följdes upp med ett krigande Centern R.
Ja nu har vi flyt med 3 poängarna i IF Centern Dam. Tisdagskvällen spelade U-laget byxorna av ett kämpande Tvååker/Galtabäck och det var ett målfyrverkeri som inte bara slog ut motståndarna utan även resultattavlan. U-laget skapade möjligheter på löpande band med ett fint anfallsspel som resulterade i hela 7 mål och Lina i samspel med backarna såg till att hålla nollan.

Felicia Guntell skapade oreda på sin kant med att variera snabba löpningar med dribblingar och satte det första målet efter 24 minuter. Saga fyllde på med 2-0 innan domaren blåste av första halvlek. Andra halvlek fortsatte likt den första och Emelie satte både 3-0 och 4-0 (straff) och sedan följde 5-0 Clara, 6-0 Saga och Clara fick avsluta en fin insats med att göra 7-0 innan signal för fulltid kom. Härligt go i u-laget denna kväll som ligger tvåa i sin serie efter denna kväll.

Ny match på Kärlekens IP på onsdagen och då är det match i div 2 sydvästra Götaland mellan Centern och Västra Karup som ska spelas. Gott snack inför matchstart och vi går ut för att sätta hög press med ett aggressivt spel. Det kommer av sig direkt när domaren blåser straff efter 3 minuter. Västra Karup tar med denna straff ledningen med 1-0 och Centerntjejerna får jobba hårt för att ta sig in i matchen och när vi kvitterar efter 14 minuter via ett skott utifrån från Linn som Sandra petar in så känns det som att vi är på gång. Det är svårt ute på plan och vi hittar inte riktigt rätt i vårt passningsspel och det gör det inte lättare med ett Västra Karup som ofta är på rätt plats och tar för sig fysiskt.

Andra halvlek startar tveksamt för våra tjejer och vi har svårt för att stå emot. Västra Karup har ett par farliga frisparkar och Felica Grufman gör fina räddningar. Men bollen är ju rund och plötsligt vänder det och plötsligt kommer det en djupledsboll som Nellie elegant sätter förbi målvakten och det är 2-1 efter 67 minuter. Nu tar vi mer plats på plan och har flera chanser med långskott och fina framspelningar men det resulterar inte i fler mål.

Vi vinner trots att vi inte är på topp idag. Alla sliter och vi fyller på med nya spelare när bensinen tagit slut för andra. Det räcker till seger och 3 nya poäng och segern tar oss upp till sjätte plats i tabellen.