Dam

Blå vit Träningsmatch på Kärlekens IP
2017-04-01 11:31
Så var det 2-0.....
Trots ösregn och en plaskblöt plan sken ändå solen över IF Centerns damer då de tog en ny seger i förberedelserna inför seriepremiären i div 2 Sydvästra Götaland. HBK:s damer, som siktar på att vinna div 3, stod för motståndet denna torsdagskväll. Centerntjejerna, som är lite ringrostiga i matchspel, startade lite trevande men visade snart var skåpet ska stå.

Carro gör 1-0 efter 10 minuter och sedan radas målchanserna upp, en efter en, och spelet flyter (bokstavligt talat) på efter fint spel där tjejerna hittar varandra. Strax efter har HBK sin enda målchans i första halvlek, där Lina gör en fin räddning efter ett friläge. HBK:s målvakt hålls varm och hon håller siffrorna nere när hon flera gånger ser till att bollen ej går över mållinjen. Wilmas härliga långskott som går stolpe ut och ytterligare en chans för Carro avslutar första halvlek.

Halvlek, gott snack och bänken byts ut.

Andra halvlek börjar bra med en fin målchans för Nellie men åter står HBK:s målvakt i vägen. Centerntjejerna fortsätter att pressa och har flera målchanser och i den 58:e minuten kan inte målvakten stå emot när Ebba Asplind sätter 2-0 efter fint förarbete av Julia B. Kort därefter gör HBK 2-1 och det blir slutresultatet denna torsdagskväll.

Nöjda coacher ser ett spel som håller – både anfall och försvar, utmärkt virke på avbytarbänken och ett gäng som gillar att spela fotboll.

Nu väntar en kort träningsvecka för uppladdning inför helgens läger i Gnosjö med träning, god mat och lite chill