Våren och Centerns damer på gång
2017-03-19 18:22
Delar av matchen var det många om bollen
Efter många träningar var det äntligen dags för match. Det har varit bra uppslutning på träningarna med hård fysik, mycket bollövningar och goda skratt men det är ju matcherna vi längtat efter.

Gruppfinalen i DM var som våren, trevande, stundtals varm och emellanåt iskall. Inledningen i matchen gav ett lite nervöst intryck där tjejerna emellanåt inte riktigt gick att känna igen. Det var mycket kortpassningsspel och bollen trillades mest på mitten. Men, som vanligt, levererar tjejerna och efter 20 minuter sätter Julia B 1-0 till Centern efter en fin passning från Isabelle. Isabelle har sedan en fin målchans men skjuter strax ovanför målet. Tjejerna verkar taggade av detta och hittar ett betydligt bättre spel med bra tillslag, bättre passningar och bredd. Men innan halvlek så tappar tjejerna spelet igen och blir lite pressade på mittfältet, dock utan att backlinjen släpper någon framför mål.

Coach peppar i halvlek och uppmanar till bättre rörelse med, men framförallt utan boll. ”Variera kortpassningsspelet med djupledspassningar så att ytorna öppnas”.

Från långsidan väntar vi på islossningen och den kommer, trevande. Nellie startar med en hård frispark som får målet att svaja då den tar i ribban men hon ger sig inte utan pressar in bollen i mål med ett långskott och det är 2-0 i 74:e minuten. Fint mål och en väl värd födelsedagspresent.  3-0 kommer efter hörna från Filippa som får målet efter lite flipper mellan Hyltebruks och IF centerns tjejer. Fint spel mellan Ebba och Issa höll på att resultera i 4-0 men ribban var åter i vägen. Slutresultat blir 4-0 efter mål från Carro med 5 minuter kvar av matchen.

Centerns damer gjorde vad de behövde idag. Backlinjen gjorde ett bra jobb vilket medförde att Felicia gjorde sin första och enda räddning i 72:a minuten och framåt gjordes det 4 mål. Såååå även om det haltade emellanåt så var matchen vår.