IF Centern
Kärlekens Hopp IF Centern i Topp

Förlust för U-laget Herr i DM Finalen mot HBK
2020-08-23 22:04
Det blev en vädermässigt solig eftermiddag på Vinåvallen i Vinberg när IFC U-lag Herr tog sig an HBK i DM Finalen P19.
Tyvärr för Centerns del så gjorde HBK U, enligt deras egna uppgifter, en av sina bästa matcher i år sett över 90 min. HBK höll ett högt tempo matchen igenom och Centern fick ett hårt tryck på sig vilket vi i det långa loppet och i vissa situationer inte orkade stå emot.

Slutresultatet skrevs till 9-2 till HBK och vi gratulerar HBK till DM Guldet!

Centern fick inledningsvis en olycklig start då HBK tog ledningen redan efter ett par minuters spel. HBK avslutade 1:a halvlek med ytterligare 3 mål och inledde 2:a med att göra 4 mål på de sju inledande minuterna. HBK hade fler chanser och missade även 2 stycken straffar, båda utanför!!! Bortsett från det så kan ändå 4-5 mål ses som bjudningar från IFC genom framförallt ett svagt agerande inom det egna straffområdet.

I det stora hela så bjöd vi periodvis ändå HBK på ett tufft motstånd och även om siffrorna blev stora så fick HBK jobba hårt för segern. De gånger vi orkade sätta ordentlig press på deras backlinje så vaskade vi även fram målchanser. IFC U är trots allt de enda som gjort mål på HBK i årets DM och dessutom 2 st, Hugo Bengtsson (straff) och Mirko Mackic efter hörna. Sett till att IFC även hade ett något yngre lag jämfört med HBK så bådar det gott inför framtiden.

Även om Jacob Persson i mål släppte nio bollar förbi sig så är han en av Centerns bästa spelare för dagen och gjorde flertalet högkvalitativa räddningar.
Hugo Bengtsson var stabil på mitten och sedan som vänsterback. Även Anton Annerhult förtjänar beröm för sitt uppoffrade spel i mittsvaret.

Sämst betyg för dagen får Hallands Fotbollsförbund för ett oengagerat arrangemang där man inte ens planerat för eller lyckats få till en livesändning av finalerna.

Vi deppar lite men inte för mycket utan bygger vidare på en hittills bra seriesäsong och DM spel. Vi lyfter på hatten och säger GRYMT JOBBAT IFC U HERR!