Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

IF Centern
vs
Trönninge IF
IF CenternvsTrönninge IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 24 augusti, 15:00
Plats:Matchsponsor: Elab, Hstd Billackering, BR-Montage
Serie:Div 2 Sydvästra
Två mål av Julia Mared när damerna vann mot Trönninge
2019-08-25 09:13
Centerndagen avslutades på bästa sätt när damerna besegrade Trönninge med 2-0.
Tränare Altemyr var tvungen att ändra om i laguppställningen inför matchen mot Trönninge. Flera spelare är inte längre tillgängliga på grund av studier på annan ort. Det gjorde att andra oprövade tjejer fick chansen att visa vad de går för. Och det gick ju alldeles strålande.

Efter en trevande start började IFC hitta sätt att ta sig igenom Trönninges försvar. Framförallt anföll man på högerkanten där Julia Bengtsson dribblade sig förbi motståndarna vid flera tillfällen. Det var också ett sådant tillfälle som föregick 1-0-målet. En av mittbackarna (oklart vilken av dem eftersom de ser likadana ut) slog en lång svepande passning ut till Julia B som tog sig förbi sin back och slog ett lågt inlägg mot första stolpen. Där dök nästa Julia upp - Mared som vackert tog sig in framför sin back och stötte in inlägget i mål. Ett riktigt skolboksexempel på hur man ska anfalla och man kunde se hur tränare Altemyr myste i den varma sommarsolen. 

I andra halvlek fortsatte IFC att spela fint och hålla i bollen. Med en halvtimme kvar kom Sofia Johansson och Meja Håkansson in. Fulla av energi och motivation sprang de mer eller mindre sönder Trönningeförsvaret. Vid 2-0-målet slog Meja en fin djupledspassning till Julia Mared som drog till med vänsterdojan och fick se bollen borra sig in i krysset. Ytterligare ett vackert mål av IFC:s succényförvärv. 

Julia Mared fick givetvis pris som bästa hemmaspelare. Det var också kul att se de yngre tjejer som fick chansen tog för sig och bidrog till vinsten. IFC:s backlinje var väldigt stabil och Trönninge förmådde inte pröva Felicia Grufman i målet med några svårare avslut. Inte minst gjorde Emilie Gustafsson en kanoninsats i sin sista match innan hon flyttar till Örebro. Kul att avsluta på topp!

Tränare Altemyr var nöjd efteråt och berömde tjejerna för hur de höll i bollen och visade tålamod. "Vi har utvecklats enormt mycket sedan i våras", konstaterade den glade chefstränaren.

<< Tillbaka