Matchnummer: 070101006
Samling:13:30
Starka Premiärlejoninnor visade vägen till seger i premiären
2018-04-14 21:20
Det bjöds på stora ytor på Olympiafältet i dagens match och vår egen Isabelle Olsson utnyttjade ytorna och gjorde 4 mål och en assist.
Premiären i div 2 sydvästra götaland var mumma för Centerns damlag då de visade hur fotboll ska spelas. Ett varierat spel med fina löpningar, väggspel, boll på marken och en härlig teknik visade vägen till framgång och seger med 10-0.
Solen skiner på ett blåsigt Olympiafält och tjejerna går ut och värmer, raka i ryggen, och premiärnerverna verkar vara som bortblåsta. Det ser helt enkelt bra ut innan matchen och det blir bara bättre och bättre. Der första tio minuterna äger vi, liksom de övriga åttio. Laget spelar med en trygghet som gör lagledarbänken avslappnad trots att det är premiär. Redan efter några minuter kommer första chansen men Issa lyckas inte peta bollen över mållinjen, den gången. Däremot kommer det första målet efter 12 minuter och det är just Isabelle Olsson som gör 0-1, assisterad av Vickan och sedan rullar det bara på. Issa och Sandra har ett fint samspel vid nästa mål där Sandra spelar fram Issa som gör 0-2.
0-3 kommer efter hörna som Mimmi slår och Linnea Oscarsson petar in den (eller var den redan inne) :). Lagdelarna hjälps åt och nästa mål gör Sandra på en fin passning från Krenare och nu är det 0-4. Det ska även bli 0-5 innan domaren blåser för halvlek och det målet kommer från Issa som därmed gör dagens första hattrick. Vad ska man säga i halvlek? Beröm och småjusteringar. Uppmaningen är tydlig, "fortsätt jobba hundra procent".
Och 100 procent blev det även i andra halvlek - det vill jag lova. Redan efter 1:40 så rinner våra forwards igenom och Issa serverar Sandra en passning som hon snyggt placerar förbi målvakten vilket innebär 0-6. Vickan vill också vara med i målprotokollet och hennes speluppfattning kommer väl till pass när hon läser av målvakten och lyckas fiska upp ett utkast som hon tar in och lämnar tillbaka, bakom målvakten, och det är 0-7. Kan den ena mittfältaren så kan den andra och i anfallet efter lossar Mimmi kanonen till 0-8.
När lagledarbänken letar efter mer kaffe så ringer det igen och Julia Bengtsson leverera bollen, efter fin löpning, till Sandra som gör dagens andra hattrick till 0-9. Den som börjar målfesten får även avsluta den. Isabelle Olsson får en ny macka av Vickan i 78:e minuten och premiären slutar 0-10.
Ännu en gång är det ordet TILLSAMMANS som präglar insatserna på planen. Vi spelar fram varandra, på marken, via hörnor eller via snygga inlägg.