Samling:12:00
Minuter från tre poäng
2020-09-05 18:02
Amanda Junfors gjorde ett mål och stod för en fin insats mot Röke.

Damlaget tog under lördagen emot serietrean Röke på Kärlekens IP. Matchen slutade 2-2 efter att vi haft ledningen till den 89:e minuten.

Det var en jämn match som spelades på Kärlekens IP. IFC tog ledningen genom Amanda Junfors när hon placerade in bollen med högerfoten från straffområdeskanten. Amanda är ju som alla vet ganska vänsterfotad så det var överraskande att hon kan göra mål även med högran.

Tyvärr kvitterade Röke strax efter på straff. Efter en hörna blev det lite kalabalik i straffområdet och domaren blåste då plötsligt straff till allas förvåning. Han påstod att en centernspelare hade fått bollen på armen men det stämde inte. Feldömt eller inte så gjorde Röke 1-1 på straffen.

Andra halvlek var fortsatt jämn, men IFC kunde återigen ta ledningen efter en frispark när Meja Håkansson tryckte upp bollen i nättaket. Ledningen höll till den 89:e minuten när Röke efter lite flipperspel på IFC:s planhalva kunde göra 2-2. Riktigt surt såklart.

I matchens absolut sista sekunder fick vi dock chansen att avgöra när Marika Holmqvist löpte sig fri med målvakten, men hennes avslut räddades.

Trots den sena kvitteringen var tränarna nöjda med lagets insats. Elin Andersson gjorde sin första hela match i div. 2 och skötte sig utmärkt, Malin Larsson löpte mycket och skapade många chanser, med lite tur hade hon gjort ett mål eller två. Maja Kudjo gjorde kanske sin bästa insats i damlaget och Johanna Larsson börjar närma sig den form hon hade i fornstora dar. Det finns således mycket positivt att ta med sig från matchen trots den snöpliga kvitteringen i slutet.