""
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Centern
Kärlekens Hopp IF Centern i Topp
F08-09

Silver i Kalle Kaviar Cup !
2022-07-05 16:39

Under fyra härliga sommardagar spenderade F08 tid i Kungshamn/Smögen och spelade Kalles Kaviar Cup. När gruppspelet var färdigspelat stod IF Centern som gruppsegrare och i A-slutspelet gick vi hela vägen till final. Trots en bred trupp och bra spel fick vi se oss besegrade av Lerum som var snäppet bättre och fick höja pokalen. Vill ni ha mer relevant (och irrelevant) information kan ni läsa vidare. 

Presskonferensen
På den efterföljande presskonferensen var Henrik "Il proffesore" Annerhult både nöjd och glad trots finalförlusten. "Jag ser det inte som vi förlorat ett guld, utan att vi vunnit ett silver" sa han. Tjejerna har inte bara spelat vacker fotboll och vunnit matcher, utan dom har spridit glädje utanför planen också, fortsätter han. Tränarkollegan Tobias "Adams" Allard såg mer sammanbiten ut och muttrade något om kvicksand i straffområdet och hemmastuds... På frågan om vilka spelare som utmärkt sig extra svarar båda tränarna "alla" i kör. Denna turnering har varje enskild spelare lyft sig och laget blir oerhört starkt och mångfacetterat. 

Gruppspelet

Edet (2-0)

Otroligt fint spel och stort spelövertag. Bortsett från ett jätteläge som målvakten Elvira fantomräddade hade Edet inga större chanser och vi var närmare 5-0 än dom en reducering. 

1-0 Julia A (Filippa)

2-0 Binta (Julia A)

 

Näset (3-4)

En förlust där vi tillåter motståndaren att vara bättre än oss. Vi var inte med i matchen medan Näset var taggade till max och tog varje chans. Under sista delen av andra halvlek lyfter vi oss men det är tyvärr alldeles för sent.
1-2 självmål

2-3 Rut

3-4 Binta (Siri)

 

Ytterby (1-0)

Vi möter serieledaren och är enormt revanschsugna. Matchen slutar förvisso med en uddamålsvinst men vi kunde gjort flera mål. Det enda målet var dock en skönhet då den vindsnabba Alma rushar förbi på kanten och spelar in bollen i boxen och Lova släpper vidare till Ellie som bombar bollen i nättaket. 

1-0 Ellie (Alma)

 

Vara (3-0)

Seriefinal mot våra trevliga grannar i Sotenässkolan. Båda lagen är taggade men här lossnar det ordentligt för Centern och vi kontrollerar matchen från start till mål.

1-0 Alma (Julia A)

2-0 Alma

3-0 självmål (Julia A)

 

Eskilsminne (5-0)

Kvartsfinal mot ett fysiskt starkt och enormt taggat lag, men även denna match tog vi kommandot direkt och målskyttet lossnade ordentligt.

1-0 Siri W (Julia A)

2-0 Rut (Binta)

3-0 Julia A

4-0 Julia A

5-0 Minna (Binta)

 

Lerum, lag vit (1-1)

Här fick vi ordentligt motstånd, Lerum är mycket starka båda som lag och på individnivå. Dom har en välutvecklad spelstil och vill rulla boll. Matchen stod och vägde och fick tillslut avgöras på straffar. Centern var skoningslösa och målvakten Hulander fick avgöra med en välplacerad straff efter att Lerum missat .

1-0 Alma

Straffar Ida, Alma, Julia A, Binta, Julia H

 

Lerum, lag lila (0-3)

I finalen kom vi inte alls upp i vår normala nivå och när Lerum gör första målet går luften ur oss. Trots idoga försök får vi inte till något bättre spel och inte heller några avslut. Många spelare får spela på ovana positioner antingen pga skador eller coachernas försök att förändra matchbilden. Lerum vinner rättvist. 

 

Betyg av faciliteter mm

Sotenässskolans linoliumgolv  - fin hårdhet 9/10

Vattnet - lagom många maneter och härligt svalkande 10/10

Gräsplanerna - överlag otroligt fina bortsett från kvicksanden i Smögen 9/10

Busschauffören Matte i Kungshamn - en av cupens höjdpunkter, så skön snubbe 10/10

Maten - nja... 5/10
Dom andra lagen - otroligt många trevliga och sympatiska lag 10/10

Våra supportrar - Helt. Outstanding. Stöttande. Och. Högljudda. 11/10

 

Turneringen i siffror (per person i Centern)

Antal kvällsdopp - 8 st

Pengar spenderade på ICA - troligtvis, nej minst 400 spänn

Nya snap-kontakter (killar) - 13 st

Snaps skickade trots Henkes utbott kl halv ett på natten - 6 st

Antal gånger vi spelade Hov1 Mandy Moore i bussen - 32 st

Antal plagg som glömdes kvar vid varje match - 3

 

Laget som vann silver

Alma - vindsnabb och galet ettrig anfallare som sliter sönder backlinjen likt en hundvalp som lämnats ensam med den dyraste soffkudden i huset. 

Binta - vår tekniska anfallare som skjuter lika hårt som hon skrattar högt

Ebba - vår finurliga ytter som är oväntat stark och skickar gärna motståndare över sidlinjen.

Ellie - ännu en ytter som verkar vara helt outtröttlig. Ingen har sett henne trött och i en match tvingades motsåndaren byta 3 yttrar för att täcka upp hennes löpningar.

Elvira - en av våra målvakter med stenhård fysik och kobrasnabba reflexer. Extraknäcker som paragrafryttare. 

Filippa - skjuter både crossbollar och straffar lika långt. Är både lagets DJ och kloka person, men aldrig samtidigt

Hanna - ännu en back som aldrig blivit ifrånsprungen på planen. Jo några gånger kanske, men då har Hanna fällt dom...ops. 

Ida - den tredje av våra backar och hon skjuter hårdare än Super Mac och är lagets dark DJ, dvs den som sätter på låter med texter som får tränarna att sätta kaffet i halsen. 

Julia A -  Messi och Xavi i en och samma person. Slå upp ordet temprament i ordlistan ser ni en bild på Julia, och hon ler inte på den bilden. Troligtvis ett arv från den hetlevrade tränaren Henke.

Julia H - målvakt och kanske lagets kyligaste spelare. Har inga problem att lägga avgörande straffar och få oss att vinna

Lova - både snabb och stark anfallare som inte alltid syns i målprotokollet men är högst delaktig i förarbetet. Har ett glatt tonläge och underbart skratt på ungefär 158 decibel.

Manda - förmodligen lagets mest envisa tjej och garanterat högre smärttröskel än alla killar. Trots skador är hon med på både träningar och matcher. Snäll och försynt om du inte känner henne, men en riktig bustjej med en räv bakom örat,

Minna - vår smidiga anfallare som brukar göra några kullerbyttor på match. Gjorde inga mål med näsan (den här turneringen).

Molly - en ytter med enorm kraft och arbetskapacitet. Älskar sina nya fotbollskor, hatar att bli utbytt.

Rut - Kanté och Iniesta i samma person. Vår tuffaste spelare med samma självinsikt som Black Knight i Monthy Python.

Siri J - vår mest mångsidiga spelare som är grym överallt på planen och kanske starkast i laget. Har jättesvårt att skilja mellan gråt och skratt (solklart nedärvd från Christina). 

Siri W - lagets sorglösa ytter som inte inser att hon också är en duktig back. Sprider enorm glädje i både laget och bland Snapkompisar. 

Lilja - lagets gladaste och snällaste anfallare som tyvärr missade cupen för träningsläger på Kreta. 

 

Henke - den kloka coachen som tar för givet att våra spelare förstår fotbollsuttryck som tex:

var rädd om godispåsen (håll i bollen)

gå (spring)

kludda inte (ha inte får många tillslag på bollen)

kluddigt (för kort spelavstånd)

blomma ut (bredda)

 

Tobbe - den andra coachen och upphovsmannen bakom den uppsakattade "Tobbe-träningen"

 

Nästa mål

Just nu har vi sommarledig men i slutet på juli drar träningen igång och i augusti är det Eskilscupen i Helsingborg som gäller.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nyhetsarkiv
FÖRSTA UTETRÄNINGEN2019-03-06 19:59
2018-05-01 20:27
Goa glada tjejer!2018-02-04 20:08
POOLSPEL2017-05-07 15:42
F8 OIS Cupen 2017-03-19 18:35
F9 OIS Cupen 2017-03-19 18:26
Getinge Cupen2017-02-09 17:01