Referat: Varbergs BoIS FC - IF Centern
Förlust för IFC Dam...
2022-05-23 15:41
Sally Kjellner i kämpatagen..

IFC Dam åkte på söndagen upp till Varberg för match mot Varbergs BOIS i div.2 Västra Götaland. Stämningen var på topp och tjejerna var taggade men det är tyvärr inte alltid att det hjälper, vilket laget fick erfara efter att förlorat matchen med 3-0.

Förväntan låg i luften i IFC lägret då vi kunde ställa ett bra lag på benen samtidigt som Varberg får anses vara en motståndare vi skulle kunna ta 3 pinnar mot. Det är dock inte alltid att det går som man tänkt och denna söndagseftermiddag var det 3 st moment som tillsammans påverkade utgången av matchen.

Varberg började piggast i 1:a halvlek och IFC:s uppspel bestod mestadels av resningar vilket gjorde att bortalaget hade förtvivlat svårt att få tag i bollen inledningsvis. IFC åt sig dock sakta men säkert in i matchen och började även skapa en del framåt, vilket till slut ledde till en solklar straff som i sin tur borde rederat i en lika solklar frilägesutvisning. Domaren denna kväll tillhörde dock inte de bästa på planen och missade en hel del uppenbara och soklara situationer matchen igenom.  Den efterföljande straffen blev dock det 1:a momentet av de ovan 3 nämnda då målvakten räddade den.

Istället för 0-1 och press på Varberg så blev efterspelet okoncentration från Centerns sida som straffades med 3 st baklängesmål under en period på 5 min, vilket är moment 2 av ovan nämnda 3. Försvaret stod upp mycket bra hela matchen igenom förutom under denna olyckliga 5-minuters period och resultatet stod sig matchen ut. Moment 3 som påverkade matchens utgång var när Amanda Junfors på mitten mittfält tvingades att kasta in handduken pga av en spark på höften.

IFC spelade fysiskt och tufft men juste denna söndag och fick helt klart Varberg ur balans. Tyvärr förmådde vi inte att skapa tillräckligt framåt för att jämna ut siffrorna. Nu tar vi nya tag och ser fram emot kommande torsdag då vi möter FFF hemma på Kärlekens IP.