""
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Centern
Kärlekens Hopp IF Centern i Topp
Dam

Vinbergs IF
0 - 1
IF Centern
Vinbergs IF0 - 1IF Centern

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 22 april, 19:00
Plats:Vinåvallen B
Tävling:
Matchnummer: 070101014
Samling:17:15
Referat: Vinbergs IF - IF Centern
2022-04-23 07:25
Målskytten Julia Bengtsson

IFC Dam tog sig på fredagskvällen an Vinberg på Vinåvallens konstgräs. IFC kom till spel med 2 st förluster i bagaget efter de två inledande omgångarna. Men det skulle vända.

IFC kom till spel både med en stark start elva och med många goda alternativ på bänken. Det var en relativt skön afton om än lite kylslaget. Laget hade jobbat hårt i veckan och vi visade att vi var mentalt förberedda på ett helt annat sätt jämfört med våra två första matcher. Tjejerna visade direkt från start att vi inte skulle vika ner oss och det gav resultat......

 

IFC vann matchen med 1-0 efter en väl genomförd match där vi stod upp och krigade i 90 min. Både mittfält  och försvar låg tätt på Vinbergsspelarna som var stabila och spelade fysiskt. Vinberg inledde matchen bäst och deras höga press gjorde att IFC hade svårt att få till något ordnat spel och stundom svårt att få fast bollen på Vinbergs planhalva. Vinbergs lyckades dock inte skapa några nämnvärt farliga målchanser under 1:a halvlek. Istället var det IFC som skapade de hetaste chanserna vilket också kunde resulterat i ett ledningsmål när Sara Lövdahl placerade bollen i stolpen.

 

IFC åt sig mer och mer in i matchen, lyfte mer och mer upp spelet och kunde även få igång anfallsspelet. Julia Bengtsson bytte vänsterkanten till anfall och genom Julia fick vi oftare fast bollen på Vinbergs planhalva. Det tillsammans med en högre press från IFC:s sida resullterade i 1-0 i 66:e minuten. Sofia Johanssons bröt ett Vinberg uppspel högt upp, avancerade mot mål, drog på sig en försvarare och frispelade Julia Bengtsson som iskallt placerade bollen till höger om målvakten tätt intill stolpen. 

 

Vinberg hade en del skott utifrån men som oftast gick högt över. Deras bästa chans kom när Amanda Törnqvist i målet fick undertecknad att sätta pepsin i halsen när hon spelade bollen på en Vinberg spelare och upp i ribban, för att därefter greppa den säkert. 

 

Försvarsspelet var stabilt och samtliga gjorde en grym arbetsinsats i 90 min och jublet steg högt när domaren blåste av matchen. En kväll som denna förtjänar hela laget beröm, ingen nämnd ingen glömd. Vi lyfter ändå Lova Bermhed (16) som debuterade denna afton och gjorde det med bravur. Lova byttes in och spelade helt respektlöst vilket gav en nödvändig boost när Vinberg försökte trycka på för en kvittering


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Tis 16/4 18:45
0 - 16
Lör 13/4 14:15
0 - 4  
Mån 8/4 19:15
0 - 6  
Fre 5/4 19:15
0 - 5  
Fre 29/3 13:00
0 - 0  
Sön 24/3 16:15
1 - 0