Referat: IF Centern - Trönninge IF
Oavgjort i avslagen match
2021-10-10 14:07
Maja Kodjo gjorde vad hon kunde för att få till ett segermål för IFC.

Damerna spelade 1-1 mot Trönninge i säsongens sista div. 2-match. Det var en match som inte gällde något för något av lagen vilket syntes på planen. Det mest uppseendeväckande som hände var att domaren lyckades hitta en straff i en situation som inte ens var en situation.

Sista hemmamatchen för säsongen blev ingenting att skriva hem om. I första halvlek var vi inte alls med utan hamnade hela tiden på mellanhand. Trönninge, som hitintills bara tagit en poäng i serien tilläts föra spelet delar av halvleken. Även domaren verkade måttligt intresserad och blandade högt och lågt. I mitten av halvleken fick Trönninge in en boll i IFC:s straffområde som omgående rensades bort. Båda lagen vände om för att fortsätta spelet. Då blåste domaren straff vilket var lika oväntat som salt i choklad för tio år sedan. Ingen på plats förstod hur domaren tänkte men han hade uppenbarligen bestämt sig och Trönninge kunde göra 1-0.

I andra halvlek skapade vi en del chanser och hade bland annat ett stolpskott och ett bra läge efter en frispark, men bollen ville inte in. I 75:e minuten lyckades dock Emilia Johansson göra mål efter en dribbling på vänsterkanten.

1-1 stod sig tiden ut. Tränare Joakim Eliasson var besviken efteråt.

- Detta var nog vår sämsta prestation i år. Vi var inte alls påkopplade och då blir det så här, förklarar han.

- Sen är det ju svårt för tjejerna att spela när de inte vet vilken nivå domaren har. Ena stunden dömde han för ingenting och i nästa släppte han allt. Spelet blir ju lidande när domaren är så ojämn i sin bedömning, avslutar Joakim.

Detta var säsongens sista match. IFC slutar serien på en åttondeplats med 13 poäng. Det har varit både högt och lågt i år. Årets bästa prestation kanske kom i första matchen när vi besegrade Västra Karup på bortaplan med 1-0. Nu laddar vi om för 2022.