""
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Centern
Kärlekens Hopp IF Centern i Topp
Dam

IF Centern
1 - 2
IFK Fjärås
IF Centern1 - 2IFK Fjärås

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 02 juni, 14:00
Plats:Kärlekens IP
Tävling:
Matchnummer: 070201044
Samling:12:30
Förlust för IFC Dam
2024-06-02 22:33

Damerna tog emot IFK Fjärås på söndag eftermiddag kl.14 i tryckande värme med hotande blixtar och dunder. Ovädret drog aldrig in men det Fjärås blixtrade till redan efter 4 min. 

I denna tidiga minut satte Fjärås Maja Abrahamsson ohotad 1-0 till bortalaget i ett vidöppet IFC försvar. Det blev en halv omställning då en IFC brytning/motlägg studsade Fjärås väg och sånt händer ju men täckningen bakom måste då vara betydligt bättre. 

 

När chocken lagt sig så växte hemmalaget in i matchen som då och i stora delar av 1:a halvlek var spelmässigt jämn.  IFC kvitterande i 19:e minuten via Hilda Westerberg efter fint förarbete och passning av Maja Kodjo som gjorde en bra match. . Efter det blev det även ett spelmässigt lyft och mer tyngd framåt när både Selma Dahlberg och Ebba Hellgren byttes in. 

 

Det kom därför som en liten kalldusch när Fjärås Maja återigen sprintade igenom 3/4 delar av IFC försvaret på lätta fötter och placerade in 1-2 i 35:e minuten bakom en chanslös Olivia i mål. Naivt, snällt av hemmalaget som i det läget och mycket tidigare behöver stoppa upp det "en manna anfallet". 

 

Olivia i hemmalaget storspelade och var efter 1-2 rena väggen då det osade hett i stort sett vart enda gång Fjärås var inne i hemmalagets straffområde. Fjärås tryckte stora delar på i 2:a och det ren tur kombinerat med Olivia hindrade fler Fjärås mål. Spelmässigt var IFC dock inte utspelat men Fjärås hade betydligt vassare anfall och utnyttjade ett relativt ihåligt IFC där lagdelarna hänger ihop alldeles för sällan. IFC stack dock upp och hotade emellanåt men det riktigt stora chansen uteblev och likaså målen. 

 

Efter en spelmässig nivåhöjning och en klar förbättring senast mot Norvalla (trots förlust) så var insatsen mot Fjärås ett halvt steg tillbaka. Vi hänger dock inte läpp för det utan jobbar stenhårt vidare mot fler poäng och första vinsten. 

 

Nu blickar vi framåt mot ett spännande halvderby borta mot Laholm på fredag 7/5 kl.19:00 på Glänninge Park. 

 

Matchsponsor denna dag KORVPOJKARNA som skänkt pris till matchens lirare; Olivia Strandahl i IFC och Maja Abrahamsson i Fjärås. 

 

Duktiga bollkallar och stabila matchvärdar var IF Centerns P15. 

 

Forza IFC!


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Ons 12/6 19:30
1 - 1  
Fre 7/6 19:00
2 - 3  
Tis 4/6 18:45
2 - 2  
Sön 2/6 14:00
1 - 2  
Tis 28/5 19:00
1 - 16
Lör 25/5 15:00
2 - 1