""
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Centern
Kärlekens Hopp IF Centern i Topp
Dam

IF Centern
0 - 7
Stafsinge IF
IF Centern0 - 7Stafsinge IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 18 maj, 14:00
Plats:Kärlekens IP
Tävling:
Matchnummer: 070201031
Samling:12:30
Tufft motstånd och storförlust för damlaget
2024-05-19 22:40

IFC Dam tog emot serieledarna Stafsinge på lördag med den mycket solheta avsparkstiden kl.14. Underbart väder men det hjälpte inte hemmalaget som inte kunde stå emot Stafsinge denna dag. 

Stafsinge kom till Kärleken och visade varför man är ett av seriens bästa lag. Siffrorna rann iväg och stannade till slut vid 0-7 efter 0-4 före paus. Det till trots så höll hemmalaget spelet väl uppe under första halvlek och under stora delar av matchen varför vi glömmer snabbt förlusten och tar med oss de positiva delarna och blickar framåt. 

 

Laget är inne i en ond cirkel och det är givet att självförtroendet får sig en knäck. När både Hanna Skantz och Maja Höjman saknades pga av sjukdom så saknades två som oftast tillför bra saker på planen. Vi ser även fram emot att skadade trion Ebba Hellgren, Selma Dahlberg och Wilma Lindén är på väg tillbaka, vilka både höjer nivån och konkurrensen om platserna. 

 

Trots att poängskörden är fortsatt skral så har laget visat ett bättre aggressivitet och ett bättre "go" de senaste matcherna, vilket är något att bygga vidare på. Vi släpper dock fortsatt in för enkla mål, vilket Stafsinge utnyttjade. Laget behöver bli kompaktare över hela planen för att bli försvarsmässigt stabilare och "jobbigare" att möta. Förutom de nämnda skadade spelarna + flyktade Sara Lövdahl så är truppen relativt intakt så kapaciteten finns där vilket man visade under försäsongen. Nu gäller det att "kavla upp ärmarna" och jobba ännu hårdare och fokuserat. 

 

Matchens lirare sponsrades av Cloetta och gavs till duktiga Maja Kodjo i hemmalaget samt till Stina Westin i Stafsinge. Omnämnas i hemmalaget bör även Alma Andersson som byttes in i paus och gjorde en mycket stabil insats men även Tilde Lindén som via sitt spelsätt tillför mycket energi.

 

Matchvärdar och bolltjejer var IFC:s F14/15 med den äran.

 

Forza IFC!


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Ons 12/6 19:30
1 - 1  
Fre 7/6 19:00
2 - 3  
Tis 4/6 18:45
2 - 2  
Sön 2/6 14:00
1 - 2  
Tis 28/5 19:00
1 - 16
Lör 25/5 15:00
2 - 1