SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Centern
Kärlekens Hopp IF Centern i Topp
Dam

IF Centern
4 - 0
IF Norvalla
IF Centern4 - 0IF Norvalla

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 14 maj, 13:00
Plats:Kärlekens IP
Tävling:
Matchnummer: 070201027
Samling:11:30
Stabil seger för Damlaget
2023-05-14 21:27

IFC Dam tog emot IF Norvalla på söndagen och gav dem ett varmt mottagande eller snarare ett hett mottagande men det berodde inte på vädret. Solen bländade inte lika starkt på söndagen som på Herrarnas match under lördagen. Däremot bjöd damerna på ett stundtals bländande spel istället. 

Efter en trevande inledning på årets seriespel med förlust, oavgjort och vinst samt en storförlust senast mot Varbergs BOIS tog damerna sin för året 2:a 3 poängare när man neutraliserade Norvalla och levererade en 4-0 vinst hemma på Kärlekens IP. Starkt gjort och en mycket positiv reaktion efter BOIS förlusten till tränarteamets stora belåtenhet.

 

Från matchminut 1 visade hemmalaget att man inte skulle nöja sig med mindre än en vinst och visade både upp ett aggressivt men även under långa perioder ett bra och varierande passningsspel. På topp hotade ständigt Selma Dahlberg och Wilma Lindén starkt understödda av Sara Lövdahl på vänsterkanten. Defensiven var stark matchen igenom med Hanna Skantz som härförare. Däremellan styrde, kämpade och rensade Julia Bengtsson och Emelie Gustavsson på mitten. Buren vaktades för 2:a matchen i rad av Olivia Strandahl som fick hålla nollan och var mycket stabil. 

 

Ute på plan var det perioder jämnt så länge Norvalla fick utrymme för sitt fysiska spel men IFC stod upp och hade till skillnad från Norvalla ett bättre spel och var totalt sett det bättre laget matchen igenom. Norvalla tilläts inte mycket och hotade egentligen aldrig IFC målet med någon hetare chans. De gånger de kom igenom var Olivia där och tog hand om de bollar som närmade sig IFC Kassen. 

 

Hemmalaget sågade sig däremot igenom flertalet gånger vilket borde resulterat i fler mål och en ännu större ledning. Spelade man inte till sig chansen så var det fina individuella prestationer som skapade dem, men även fasta situationer (främst hörnor) har blivit ett vasst vapen och de var allt som oftast farliga. 1-0 kom i 22:a minuten av Sara Lövdahl som fångade upp ett inspel från Selma efter ett fint anfall, lade bollen till rätta och tryckte in den med ett distinkt skott från nära håll. 2-0 kom efter en stark individuell prestation av Selma Dahlberg som efter jobbat till sig bollen och hållit undan försvararen, placerade den iskallt i målvaktens bortre hörn från relativt långt håll. 3-0 (64:e) gjordes av Wilma Lindén som rundade målvakten efter friläge (dock uppvaktad) på en väl avvägd passning från Sara. Inhoppande Hilda Westberg (f.d BK Astrio) gjorde sitt andra mål i IFC tröjan när hon stötte in 4-0 (82:a) efter ett hårt IFC tryck mot Norvalla målet.

 

I vissa perioder föll hemmalaget dock tillbaka  i lite gamla synder med stressat passningsspel och felbeslut. Kan man hitta mer stabilitet över 90 min så blir man att räkna med framöver. Om inte annat så visade man det med dagens insats som totalt sett får betyget "väl godkänt". 

 

Även om hela IFC laget förtjänar beröm denna dag så utsågs Emelie Gustavsson till "Matchens Lirare" och får god pasta från dagens matchsponsor Barilla. Matchvärdar var IFC F12 och tog hand om både kiosk levererade bollar på ett proffsigt sätt. Tindra Lee Heindal gjorde sin sista A-match i IFC tröjan och flyttar tillbaka hem till Örebro. Vi tackar Tindra för hennes insatser i IFC tröjan och önskar henne ett stort lycka till vad än som väntar härnäst. 

 

I nästa match står Tölö för motståndet (borta) söndag 21 maj kl.14.

 

Forza IFC!


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 2/6 18:45
3 - 0  
Tis 30/5
Lör 27/5 11:00
4 - 1  
Tis 23/5 18:30
1 - 3  
Sön 21/5 14:00
0 - 7  
Tis 16/5 19:00
7 - 0