Matchnummer: 070201003
Samling:10:30
Premiärförlust för Damlaget
2023-04-17 06:34

Damerna åkte på söndagen till shoppingens förlovade land Ullared. Det var dock inte Gekås som var målet denna eftermiddag utan Hedevi IP för premiär i div.3 Halland. Några fynd gjorde Damerna inte men däremot så ”reade” man själv ut 3p till Ullareds IK.

Hemmalaget som spelade defensivt vann med 3-1 och var mycket hetare och aggressivare än IFC sett över hela matchen. Ullared spelade mer som ett lag medan IFC däremot blev ofta för långt mellan lagdelarna och var därför uddlösa framåt. Det blev även ofta oordning i backlinjen när man sattes under press vilket märktes speciellt vid Ullareds mål.

I 1:a halvlek kommer IFC stundtals upp i den nivå man visat under träningsspelet och DM. Efter en aggressiv inledning av hemmalaget så tog IFC ledning med 1-0 efter ett snyggt anfall och mål av Hilda Westberg. IFC för därefter det mesta av spelet resten av halvleken. Ullared var dock ständigt farliga och kvitterade strax före halvtidsvilan.

I 2:a halvlek tappade IFC konceptet helt efter Ullareds 2-1 mål. Hemmalaget fortsatte spela smart och aggressivt och kontrade i ett sent skede även in 3-1 när IFC flyttat fram folk i jakten på en kvittering.

Att det var första matchen på gräs efter ett fåtal träningar på underlaget märktes tydligt. IFC försökte spela och få igång ett passningsspel men ofta så landade passningarna fel. Det ska dock inte skyllas helt på underlaget då det stundtals var slarvigt och stressat med många felbeslut. Ullared låg lågt, lyfte mer långt och jobbade på det vilket visade sig vara vinnarkonceptet.

Mittbacks klippan Hanna Skantz förtjänar beröm för sin insats då hon avstyrde mycket i de bakre regionerna. Många jobbade hårt och försökte men då kollektivet inte fungerade fick vi inte heller ut något av det hårda slitet.

Nu är premiären avklarad och vi tar nya tag på torsdag mot Fjärås borta!