Matchnummer: 070101104
Samling:12:00
Inga poäng mot Stafsinge
2021-09-11 16:54

En jämn match på Kärlekens IP slutade med 3-1-förlust för IFC. Med lite tur hade vi fått med oss en poäng, men det var en sån där dag när det var stolpe ut istället för stolpe in.

IFC ställde upp med ett orutinerat lag, flertalet av spelarna hade bara gjort en handfull matcher i div. 2 före dagns match. Det var därför extra kul att Amanda Junfors gjorde come back efter sin knäskada, hon kommer bli viktig under hösten. Första kvarten var det fördel Stafsinge men IFC kämpade sig in i matchen. Stafsinge gjorde dock halvlekens enda mål med ett fint volleyskott från straffområdeskanten efter att bollen studsat som en flipperkula i straffområdet.

Andra halvlek fortsatte på ungefär samma sätt. Stafsinge var ett gediget men aningen statiskt lag, de la mycket fokus på fasta situationer. Alla hörnor slogs på samma sätt och alla frisparkar gick mot straffpunkten där samma spelare skulle dyka upp varje gång. En bit in i andra halvlek fick Stafsinge straff efter en kapning. Straffen gick dock utanför. Några minuter efter det fick Stafsinge ytterligare en straff efter en ny kapning, men de lyckades inte göra mål på den heller utan Hedda Obertscheider gjorde en fin räddning. Strax därefter gjorde IFC 1-1 efter en hörna när Sofia Johansson kunde trycka in bollen. Då kändes det som att vi var på gång. Men då fick Stafsinge sin ungefär 25:e hörna. De lyckades till hitta rätt och kunde göra 2-1 efter en fin lyftning mot främre stolpen. I slutminuterna gjorde Stafsinge ytterligare ett mål på - tro det eller ej - en fast situation. Trägen vann den här gången och det var inte oförtjänt men med lite tur med studsar och domslut hade vi fått med oss en poäng.