Matchnummer: 070101092
Samling:12:00
Oavgjort mot Röke
2021-08-29 17:13
Sally Kjellner gjorde en bra match men det räckte inte till för att bli matchens lirare.

Centerndagen, gott om publik, härlig stämning på IP, ett fint sensommarväder och en dramatisk match. Vem behöver betalkanaler när det finns live-fotboll?

Den första halvtimmen var inte mycket att skriva hem om, vi hade svårt att hänga med och Röke tilläts äga bollen större delen av tiden. Det var främst Hedda Obertscheiders fina målvaktsspel som gjorde att vi inte släppte in något mål. Hedda stod för ett par riktigt svettiga räddningar. Vid ett tillfälle låg hon som en glasspinne i luften och lyckades tippa ut bollen med fingertopparna.

I halvlek byttes 14-åriga Sara Lövdahl in och det tog bara 14 (!) minuter innan hon spelade fram Johanna Larsson till ett bra läge. Johanna fick bollen lite för långt framför sig, men Johanna skulle inte ha varit Johanna om hon inte trots det lyckades vinna andrabollen och mer eller mindre gräva fram den till Linn Gerhardsson, som kunde runda målvakten och slå in bollen i öppet mål. Stort jubel på Kärlekens IP!

Efter målet började det regna. Några minuter senare hade Sara Lövdahl ett nytt fint läge men skottet gick strax utanför. Istället kom en lång boll från Rökeförsvaret som studsade förbi Centernförsvaret på det blöta gräset. Hel fri med Hedda kunde Rökeanfallaren göra 1-1. Det blev också slutresultatet.

Bortsett från första halvtimmen gör vi en godkänd insats. Oavgjort får anses vara rättvist i denna jämna match. Hedda Obertscheider utsågs välförtjänt till bästa hemmaspelare, hon gjorde ett flertal kalasräddningar. Hedda blev förstås jätteglad över priset till matchens lirare som var fem kilo ostbågar.