Samling:15:00
1-1 för Herrlaget....Kommer det att räcka....?
2022-09-26 15:22
Matchens lirare i IFC - Markus Rasku

IFC Herr åkte till Norvalla i söndags för ett avgörande bottenmöte mot IF Norvalla. Förutsättningarna var sådana att inget av lagen tålde en förlust men det blev till slut Norvalla som blev de stora förlorarna denna afton.

Slutresultatet skrevs till 1-1 vilket för Norvallas del innebär att de trillar ut och får ta nya tag i 5:an nästa år. Poängmässigt kan de sluta på samma pinnar som både Alet och IFC men med en klart sämre målskillnad så kan vi ändå konstatera att loppet är kört.

För IFC:s del innebar en pinne att hoppet lever, om än på en mycket skör tråd. IFC (nästsist) kan landa på samma poäng som Alet (3:a sist) men då krävs hemmaseger i sista omgången mot de överlägsna seriesegrarna IF Böljan samtidigt som Alet förlorar sin bortamatch mot den lika överlägsna serietvåan Kungsbacka City. Vid ett sådant scenario får IFC samma poäng som Alet men går om på fler +mål. Så som div.3 ser ut f.n så räknar vi med att det enbart blir 2 st lag som trillar ur div.4 varför 3:e platsen från slutet får anses vara säker.

Matchen mot Norvalla präglades av mycket kamp och spelmässig kramp. Norvalla tog något turligt ledningen med 1-0 i 1:a halvlek efter ett motlägg som friställde nr.14 Jonatan Johansson som, när chansen gavs, iskallt placerade in "baljan i kassen". Norvalla visade upp ett spel med "långa bollar på Bengt" som inte lär gå till den idottsliga världshistorien. Oavsett så gällde det ju mycket och man spelar ju bäst efter den förmåga man har vilket dock mest, när vi summerar matchen, förstörde för Centern men gav inget av värde för Norvalla.

Planen var och kändes trång vilket gynnade hemmalaget mest. IFC får ändå skylla sig själva då de aldrig riktigt kom upp i standard under hela 1:a halvlek. i 2:a spottade IFC upp sig rejält och skapade tillräckligt med klara lägen för att kunna avgöra matchen. Det mynnade dock ut i, som så många andra gånger denna säsong, en kavalkad av missade målchanser. Norvalla fortsatte att lyfta långt och gå tungt in i IFC:s straffområde och skapade därigenom också tillräckligt med chanser som borde resulterat i ytterligare nätkänning. Sett till 2.a halvlek när spelet böljade och bägge lagen gick för vinst så borde kanske matchen slutat 5-3 till IFC.

Markus Rasku fick priset som bäste man i Centern och fick en fin IF Norvalla mugg att sätta överst i bokhyllan......Rasku var bra men med ett mer distinkt beslutsfattande borde han själv gjort något mål eller serverat någon annan till att göra det. Isak Persson var en gigant som mittback i bortalaget. IFC:s mål gjordes av André Rydemark som skapade yta till sig själv innan han iskallt pålacerade bollen till höger om målvakten.

Nu gör vi vad vi behöver kl.13 på lördag 1/10 hemma mot Böljan så hoppas vi att Kungsbacka City gör vad som behövs mot Alet!